پخش ویدیو

آموزش اجتماعی چهارم دبستان

یکی از دروس مهم که در مورد انسان و تعامل او با محیط‌های گوناگون در زمان‌های حال، گذشته و آینده بحث می‌کند، کتاب مطالعات اجتماعی است. این کتاب جنبه‌های مختلف تعامل انسان با محیط پیرامونش مانند جنبه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی را مورد بررسی قرار می‌دهد. به همین دلیل این حوزه را مادر رشته‌های متعددی از جمله تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، علوم سیاسی، مدنی، مردم‌شناسی و حقوق می‌دانند. بنابراین ما در این مطلب سعی کردیم نحوه آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
آموزش اجتماعی چهارم دبستان

حق کپی ویدئو مجاز نمی باشد

شما اینجا هستید:

آموزش ویدیویی اجتماعی چهارم ابتدایی

سطح جلسه:

مبتدی تا پیشرفته

مدت ویدیو:

4 ساعت و 59 دقیقه

مدرس:

نسترن بیات

مبتدی تا پیشرفته
4 ساعت و 59 دقیقه
30فایل
22جلسه

توضیحات دوره

آموزش مطالعات اجتماعی پایه ششم دبستان با جدیدترین متدها

متاسفانه برخی از خانواده‌ها و حتی بعضی از معلمان از اهمیت بسیار بالای درس مطالعات اجتماعی غافل بوده  و تصور می کنند مطالعات اجتماعی در کنار دروسی مانند ریاضی یا علوم تجربی، از اهمیت کمتری برخوردار هستند. در نتیجه زمان و توجه مورد نیاز برای تدریس بهتر و همه جانبه‌ی این درس را به دروس دیگر اختصاص می‌دهند. شما در این مقاله با اهمیت و سرفصل‌های کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم آشنا می‌شوید. لطفا تا پایان آموزش مطالعات اجتماعی با ما همراه باشید.

1 6

آموزش مطالعات اجتماعی پایه ششم دبستان

در هنگام تالیف همه‌ی کتاب‌های درسی به خصوص کتاب‌های مطالعات اجتماعی، اولین هدفی که مولفان کتاب مطابق با آن به تالیف و تهیه کتاب‌های درسی می‌پردازند، تحقق شعار «آزادی و عدالت برای همه» است. کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه‌ی ششم ابتدایی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و تهیه کنندگان و نویسندگان کتاب مطابق با این هدف به تهیه کتاب مطالعات اجتماعی برای دانش آموزان پایه ششم پرداخته‌اند. در نتیجه لازم است که شهروندان و آینده سازان کشور از سنین پایین با این دانش، ارزش و نگرش آشنا شده و مطابق با آن، برای ساخت آینده کشور قدم بردارند

 

فهرست مطالب کتاب مطالعات اجتماعی پایه‌ی ششم

باید فرصت‌های زیادی برای تمرین مهارت‌ها و مفاهیم مطالعات اجتماعی در زمینه‌های مختلف در اختیار دانش آموزان قرار داده شود. دروس مطالعات اجتماعی به اندازه خواندن، نوشتن، ریاضیات و علوم تجربی برای موفقیت و آموزش آینده سازان کشور اهمیت دارد. علاوه بر این برای موفقیت در قرن بیست و یکم، افراد باید توانایی تصمیم گیری به صورت مستقل و جمعی را داشته باشند. از این رو باید مطالعات اجتماعی یک بخش اساسی از برنامه درسی مدارس ابتدایی باشد. کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی شامل دوازده فصل است که هر کدام از این فصل‌ها به یکی از حوزه‌های تاریخ، جغرافیا و مدنی می‌پردازند.

فهرست دورس ارائه شده در کتاب

  • فصل اول کتاب : دوستان ما
  1. دوستی
  2. آداب دوستی
  • فصل دوم: بخش تصمیم گیری
  1. تصمیم گیری چیست؟
  2. چگونه تصمیم بگیریم؟
  • آموزش مطالعات اجتماعی فصل سوم: کشاورزی در ایران که شامل دو بخش زیر است
  1. عوامل موثر در کشاورزی
  2. محصولات کشاورزی، از تولید تا مصرف
  • فصل چهارم کتاب مطالعات اجتماعی : ایران و منابع انرژی
  1. طلای سیاه
  2. انرژی را بهتر مصرف کنیم
  • فصل پنجم کتاب اجتماعی پایه ششم: پیشرفت علوم وفنون در دوره‌ی اسلامی
  1. پیشرفت های علمی مسلمانان
  2. چه عواملی موجب گسترش علوم و فنون در دوره ی اسلامی شد؟
  3. 4 3 8
    • فصل ششم کتاب: سفری به اصفهان
    1. اصفهان؛ نصف جهان
    2. چرا فرهنگ و هنر در دوره ی صفویه شکوفا شد؟
    • فصل هفتم: به موضوع اوقات فراغت می‌پردازد و شامل دو بخش اشاره شده در زیر است.
    1. برنامه ی روزانه ی متعادل
    2. برنامه ریزی برای اوقات فراغت
    • فصل هشتم: به مبحث پوشاک ما می‌پردازد.
    1. انواع لباس
    2. لباس از تولید تا مصرف
    • فصل نهم: به معرفی دریاهای ایران پرداخته است.
    1. ویژگی های دریاهای ایران
    2. دریا، نعمت خداوندی
    • فصل دهم: درباره‌ی کشور ما ایران و همسایگان آن است.
    1. همسایگان ما
    2. مطالعه ی موردی
    • فصل یازدهم: به ضرورت ایستادگی در برابر بیگانگان می‌پردازد.
    1. استعمار چیست؟
    2. مبارزه ی مردم ایران با استعمار
    • فصل دوازدهم کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم: آزادی خرمشهر
    1. خرمشهر در چنگال دشمن
    2. خرمشهر در دامان میهن

هر آنچه که باید در مورد آموزش اجتماعی چهارم دبستان بدانید!

یکی از دروس مهم که در مورد انسان و تعامل او با محیط‌های گوناگون در زمان‌های حال، گذشته و آینده بحث می‌کند، کتاب مطالعات اجتماعی است. این کتاب جنبه‌های مختلف تعامل انسان با محیط پیرامونش مانند جنبه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی را مورد بررسی قرار می‌دهد. به همین دلیل این حوزه را مادر رشته‌های متعددی از جمله تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، علوم سیاسی، مدنی، مردم‌شناسی و حقوق می‌دانند. بنابراین ما در این مطلب سعی کردیم نحوه آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.

آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی از اول تا آخر

آموزش اجتماعی چهارم دبستان از اول تا آخر

کتاب مطالعات اجتماعی حوزه‌های موضوعی مختلفی مانند فضا و مکان، فرهنگ و هویت، زمان، تغییر و تداوم، نظام اجتماعی و منابع و فعالیت‌های اقتصادی را در برمی‌گیرد و آداب و مهارت‌های زندگی را آموزش می‌دهد. مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی که با هدف فطرت‌گرایی توحیدی و اهتمام بر شکوفایی آن ارائه شده است، زمینه‌های تربیت فردی و اجتماعی دانش‌آموز را فراهم می‌کند.

با توجه به این تعاریف ارائه شده می‌توان گفت درس مطالعات اجتماعی در جهت تربیت افرادی مسئول، آگاه، مؤمن و توانمند در زندگی اجتماعی و فردی تلاش می‌کند. علاوه بر این پایبندی به اخلاق، ارزش‌های اخلاقی و دینی و همچنین علاقه به هویت ایرانی-اسلامی را به دانش‌آموز می‌آموزد.

کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی در 6 فصل ارائه شده است که هر فصل دو یا چند حوزه‌ی موضوعی را با هم تلفیق کرده و آموزش می‌دهد. در پایه سوم، دانش‌آموزان درس اجتماعی را از خانه و خانواده شروع کرده و تا مدرسه ادامه داده بودند. در پایه چهارم این درس آموزش را از محله، شهر و روستا شروع کرده و تا سطح کشور ادامه می‌دهد.

روش تدریس اجتماعی پایه چهارم ابتدایی

مطالعات اجتماعی یک حوزه آموزش کلیدی و اصلی است که در تمام کشورهای دنیا تدریس می‌شود. آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی بر محور کنش متقابل آدمیان با یکدیگر و با محیطی که در آن زندگی می‌کنند استوار است. در واقع یک حوزه یادگیری بین رشته‌ای است که مفاهیم رشته‌های مختلف را در خود جمع‌آوری کرده است. همچنین در رویکرد جدید این درس سعی شده است که هر چه بیشتر با زندگی دانش‌آموز پیوند بخورد و به جای تاکید بر حفظیات و دانستنی‌های متفاوت و زیاد، مطالب کاربردی و مفید آموزش داده شود.

روش تدریس اجتماعی پایه چهارم ابتدایی

فصل‌های کتاب مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی

برای اینکه بتوانید برای تدریس اجتماعی پایه چهارم برنامه درسی تنظیم کنید ابتدا باید با فصل‌های آن آشنا شوید. در ادامه به ‌طور مختصر در مورد این فصل‌ها توضیح خواهیم داد.

  • فصل اول: این فصل با عنوان محله‌ی ما ارائه شده است که شامل چهار درس همسایه ما، اینجا محله‌ی ماست، خرید و فروش در محله و نقشه‌ی محله ما تالیف شده است.
  • فصل دوم: عنوان این فصل شهر من، روستای من است. این فصل در سه درس زندگی در شهرها و روستاها، جهت‌ جغرافیایی، جغرافی‌دانان چگونه محیط‌ زندگی را مطالعه می‌کنند، تالیف شده است.
  • فصل سوم: عنوان این درس را پیدایش شهر و روستا نهادند زیرا با مطرح کردن سوالاتی مانند نخستین روستاها چگونه به وجود آمدند؟ نخستین شهرها چگونه به وجود آمدند؟ مورخان چگونه گذشته را مطالعه می‌کنند؟ به مباحث مرتبط به ظهور شهرها و روستاها می‌پردازد.
  • فصل چهارم: این فصل سفری به شهرهای باستانی را آموزش می‌دهد. عناوین این فصل شامل: سفری به شهر باستانی همدان، سفری به تخت جمشید (1)، سفری به تخت جمشید (2) و سفری به شهر باستانی کرمانشاه می‌شود.
  • فصل پنجم: عنوان این فصل آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی، کشور زیبای من است. درس‌های این فصل عبارتند از: کوه‌ها و دشت‌های زیبا، آّب و هوا، نواحی آب و هوایی ایران، پوشش گیاهی و زندگی جانوری درایران، از محیط زیست مراقبت کنیم.
  • فصل ششم: این فصل با عنوان با ایرانی هستیم، به مباحثی مانند نشانه‌های ملی ما، تقویم و روزهای مهم در تقویم می‌پردازد.

همچنین این کتاب دارای کاربرگ‌هایی است که در پایان آن آمده است. این کاربرگ‌ها جزئی از محتوا و کتاب درسی است که در حین تدریس، باید فعالیت‌های آن توسط دانش‌آموزان انجام شود. سعی کنید طوری برنامه‌ریزی کنید که اغلب کاربرگ‌ها در کلاس تکمیل شود.

فصل‌های کتاب مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی

تدریس خلاقانه مطالعات اجتماعی

برای این‌که بتوانید درس اجتماعی پایه چهارم را به درستی تدریس کنید، در ابتدا باید با روش‌های تدریس این درس آشنا شوید. علاوه بر این از خلاقیت خودتان در فهم بهتر و آموزش این درس بهره بگیرید. توصیه ما به شما برای داشتن تدریس خلاقانه به شرح زیر است.

1. از کتاب راهنمای معلم استفاده کنید

وزارت آموزش و پرورش علاوه بر تألیف کتاب‌های درسی، کتاب راهنمای آموزش را نیز جهت درک نحوه تدریس هر درس برای معلمان ارائه داده است. در کتاب راهنمای آموزش اجتماعی پایه چهارم، برای هر فصل و درس‌های مرتبط به آن، شناسنامه‌ای تنظیم گردیده است که معلم محترم را با میزان و چگونگی تلفیق مفاهیم آشنا می‌نماید. همچنین در این کتاب جدولی مربوط به اهداف تنظیم شده است که نحوه پوشش دادن مهارت‌ها و یا هوش چندگانه را به شما می‌آموزد. همچنین کتاب راهنمای آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی است برای این‌که بتوانید میان اجزا و عناصر موضوعی هر درس ارتباط برقرار کنید.

2. توجه به نگرش‌ها و پرورش مهارت‌ها

یکی از اهداف مهم مطالعات اجتماعی، کسب مهارت‌های زندگی است. دانش‌آموزان باید بتوانند پس از مطالعه و یادگیری این درس، آموخته‌ها را در زندگی واقعی نیز به کار ببرند. بنابراین در راستای محقق شدن این هدف فعالیت‌ها و کاربرگ‌های درون کتاب طوری طراحی شده‌اند که زمینه پرورش مهارت و درونی‌سازی ارزش‌ها را به وجود آورند.

نقشه ایران مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی

3. منطبق کردن شرایط بومی و محلی با تدریس محتوای کتاب

محتوای کتاب اجتماعی پایه چهارم در واقع طوری تنظیم شده است که موضوعات مشترک و ضروری همه‌ی دانش‌آموزان سراسر کشور را دربرمی‎گیرد. اما معلمان عزیز می‌توانند با طراحی فعالیت‌های مناسب و الگو گرفتن از نمونه‌های داخل کتاب، آن را با نیاز خاص مناطق زندگی و شهر خود منطبق کند.

4. در نظر گرفتن تفاوت‌های فردی

دانش‌آموزان روش‌های یادگیری متفاوتی دارند و به سرعت رشد می‌کنند. فعالیت‌ها و روش تدریس باید به اندازه‌ای خلاقانه و متنوع باشد که تمام دانش‌آموزان را با تفاوت‌های ذهنی، فرهنگی و خانوادگی دربربگیرد. نباید انتظار داشته باشیم که همه از یک روش یادگیری پیروی کنند، زیرا برخی خوب نقاشی می‌کشند و برخی خوب داستان می‌گویند. معلم باید به این موارد توجه داشته باشد.

نمونه سوالات اجتماعی چهارم ابتدایی با جواب

برای آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی روش‌های مختلفی وجود دارد مانند پرسش و پاسخ، فعالیت گروهی و… که برای بازدهی بهتر دروس می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. یکی از روش‌هایی که باعث یادگیری بهتر و کاهش استرس امتحان در پایان ترم تحصیلی خواهد شد. بنابراین معلم می‌تواند نمونه سوالات مختلف را مطرح کرده و با حل آن‌ها به کمک دانش‌آموز، در آموزش و یادگیری مسائل علوم اجتماعی راهنمای مناسبی باشد. ما در ادامه نمونه سوالاتی از درس علوم اجتماعی چهارم ابتدایی را برای شما آورده‌ایم.

دانلود کتاب آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی (pdf کتاب اجتماعی)

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از تلفن همراه، تبلت و رایانه بسیاری از دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها ترجیح می‌دهند نسخه الکترونیک یا pdf کتاب‌های درسی را همراه خود داشته باشند. بنابراین اداره آموزش و پرورش هر ساله علاوه بر چاپ کتاب درسی علوم اجتماعی، نسخه pdf آن را هم در سایت خود منتشر کرده و افراد می‌توانند به صورت رایگان آن را دریافت کنند. شما می‌توانید کتاب الکترونیک آموزش اجتماعی پایه چهارم ابتدایی را از لینکی که در ادامه قرار می‌دهیم دانلود کنید.

نمونه تدریس مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی

برنامه‌ریزی درسی و نحوه صحیح تدریس کتاب آموزش علوم اجتماعی نقش پررنگی در یادگیری و پیشرفت دانش‌آموزان ایفا می‌کند. علاوه بر این وقتی دانش‌آموز به‌طور دقیق و عمیق درس‌های یک پایه را آموزش ببیند می‌تواند پایه‌های بالاتر را با مشکلات کمتری سپری کند. با این حال در یادگیری و آموزش کودکان و دانش‌آموزان فقط معلم نیست که نقش پررنگی را ایفا می‌کند، بلکه خانواده‌ها نیز باید در آموزش و یادگیری دانش‌آموزان نقش داشته و همکاری لازم را داشته باشند. به‌ خصوص آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی که در زمینه مهارت زندگی ارائه می‌شود بیشتر در محیط خانواده گسترش و پرورش می‌یابد.

هر یک از درس‌های مطالعات اجتماعی در قالب پنج بخش تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  • بررسی و کاوش
  • مشارکت
  • برقراری ارتباط
  • خلاقیت
  • واکنش شخصی و اظهار نظر

در ادامه به خلاصه‌ای از تدریس درس دوم مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی می‌پردازیم تا شما با نمونه تدریس آن آشنا شوید. درس دوم کتاب مطالعات اجتماعی چهارم با عنوان «اینجا محله‌ی ماست» ارائه شده است. مراحل زیر را برای تدریس این درس به کار می‌بریم.

  • کاوش و بررسی: متن اول در مورد گردش در محله توسط معلم خوانده شده و اگر شرایط فراهم بود دانش‌آموزان به همراه معلم خود جهت کاوش و بررسی محله می‌روند.
  • مشارکت: سپس با توجه به فعالیت اول از دانش‌آموز خواسته شده با همکاری معلم خود ماکتی از محله به صورت گروهی بسازند.
  • برقراری ارتباط: برقراری ارتباط عبارت است از مهارت انتقال و بیان ایده‌ها و اطلاعات به شکل گفتاری و شنیداری. پس از مطالعه «مسجد محله ما» و «بوستان محله ما»، در درس دوم فعالیتی مطرح شده است که از دانش‌آموز می‌خواهد نام مسجد محل و فعالیت‌های مسجد را با کمک بزرگترها جستجو کرده و در مورد یافته‌های خود در کلاس بحث کند.
  • خلاقیت: در این حوزه، مهارت‌های کاربرد دانش و اطلاعات در موقعیت‌های جدید، توسعه و بسط آموخته‌ها، پیشنهاد دادن، تجسم و پیش‌بینی کردن تقویت می‌شود. بنابراین وقتی در فعالیت از دانش‌آموز سوال می‌شود برای بهتر شدن بوستان محله‌تان چه پیشنهادی دارید؟ در واقع می‌خواهد که دانش‌آموز با مهارت خلاقیت و آموخته‌هایش، پیشنهاداتش را مطرح کند.

 

عکس کتاب آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی

عکس کتاب آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی

سخن آخر در مورد آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی

در آموزش اجتماعی چهارم ابتدایی، پرورش آداب و مهارت‌های زندگی جایگاه خاصی دارد. بدین ترتیب باید میان محتوای آموزشی و زندگی روزمره دانش‌آموز ارتباطی برقرار شود تا او بتواند از درس مطالعات اجتماعی در راستای بالا بردن مهارت زندگی بهره ببرد. بنابراین درس مطالعات اجتماعی نقش مهمی در تربیت اجتماعی دانش‌آموزان دارد و معلم این درس باید صلاحیت عام حرفه‌ای و صلاحیت عاطفی را داشته باشد. امیدواریم مطالب گفته شده راهنمای مناسبی در مورد نحوه آموزش اجتماعی پایه چهارم ابتدایی برای اولیای محترم، معلمان گرامی و دانش‌آموزان باشد.

آموزش اول ابتدایی

آموزش اول ابتدایی

تمامی دروس اول ابتدایی

آموزش دوم ابتدایی

آموزش دوم ابتدایی

تمامی دروس دوم ابتدایی

آموزش سوم ابتدایی

آموزش سوم ابتدایی

تمامی دروس سوم ابتدایی

آموزش چهارم ابتدایی

آموزش چهارم ابتدایی

تمامی دروس چهارم ابتدایی

آموزش پنجم ابتدایی

آموزش پنجم ابتدایی

تمامی دروس پنجم ابتدایی

آموزش ششم ابتدایی

تمامی دروس ششم ابتدایی

آموزش پایه هفتم

آموزش پایه هفتم

تمامی دروس پایه هفتم

آموزش پایه هشتم

آموزش پایه هشتم

تمامی دروس پایه هشتم

آموزش پایه نهم

آموزش پایه نهم

تمامی دروس پایه نهم

آموزش پایه دهم

آموزش پایه دهم

تمامی دروس پایه دهم

آموزش پایه یازدهم

آموزش پایه یازدهم

تمامی دروس پایه یازدهم

آموزش پایه دوازدهم

آموزش پایه دوازدهم

تمامی دروس پایه دوازدهم

نظرات دانشجویان

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آموزش اجتماعی چهارم دبستان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *