خرید پکیج اول ابتدایی
پکیج کامل آموزش اول دبستان استاد اجازه با ساعت‌ ها محتوای آموزشی منطبق بر کتاب درسی، اومده تا تمام مشکلات درسی دانش‌ آموزان رو برطرف کنه! خیالت راحت با داشتن این پکیج پایه اول دبستان، دیگه احتیاجی به هیچ معلم خصوصی، منابع درسی و یا کلاس تقویتی نداری.

30% تخفیف ویژه

آموزش اول ابتدایی ( تمامی دروس )

آموزش کامل ریاضی اول ابتدایی با ویدیو آموزش ریاضی اول ابتدایی به دلیل نقش بسیار بالای این درس در مقطع ابتدایی و همچنی...

485,000 تومان

گام به گام آموزش علوم اول دبستان به صورت ویدئویی آموزش علوم اول دبستان اهمیتی برابر با سایر دروس تخصصی این دوره تحصیل...

220,000 تومان

فیلم آموزش فارسی اول دبستان فیلم آموزشی فارسی اول ابتدایی – فیلم تدریس فارسی اول ابتدایی فیلم آموزش فارسی اول...

240,000 تومان

مقدمه آموزش قرآن اول دبستان یادگیری قرآن و آشنایی با مفاهیم آن، بخش مهمی از تربیت دینی کودکان مسلمان به‌ شمار می‌رود،...

120,000 تومان

پکیج جامع آموزش نگارش اول دبستان : این پکیج شامل 59 ویدیوی آموزشی همراه با حل تمرین صفحه به صفحه کتاب میباشد که در ص...

220,000 تومان

بهترین روش‌های آموزش اول ابتدایی

مطالب و موضوعات بیان شده در کتب درسی پایه اول ابتدایی از موضوعات جدید و گوناگونی برخوردار هستند که هم برای دانش آموزان و هم در پاره‌ای از موارد برای والدین آنها تازگی دارد.  با در نظر گرفتن شیوه‌های صحیح یادگیری و مطالعه و همچنین به کارگیری آنها در یادگیری مطالب درسی و آموزش اول ابتدایی می‌توان به راحتی این مشکل را برطرف نمود.

یکی از شیوه‌های آموزشی که جهت تدریس کتب درسی آموزش اول ابتدایی به طور غیر حضوری پیش بینی شده است، تهیه و ساخت فیلم‌های آموزش اول ابتدایی به شیوه‌ای نوین و قابل درک برای دانش آموزان این مقطع است.

آموزش اول ابتدایی در منزل

با در نظر داشتن اینکه مبحث عنوان شده اخیرا در شیوه‌های آموزش اول ابتدایی مورد استفاده قرار گرفته است، از این رو تصمیم داریم در ادامه این مطلب به منظور راهنمایی بیشتر جزئیات فیلم‌های آموزشی کتاب‌های درسی کلاس اول ابتدایی را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

آموزش اول ابتدایی|آموزش ریاضی اول ابتدایی از روی کتاب درسی

فیلم آموزشی فارسی اول ابتدایی رایگان

با در نظر گرفتن این موضوع که تعطیلی مدارس موجب می‌گردد که دانش آموزان جهت آموزش ریاضی اول ابتدایی امکان دسترسی به معلمان و آموزش‌های حضوری نداشته باشند. بنابراین بهتر است که همراه با آموزش‌های مجازی، مطالعه و آموزش ریاضی اول دبستان در منزل، در برنامه‌ریزی‌های خود تماشای فیلم‌های آموزشی کتاب ریاضی را هم اضافه کنند.

کتاب ریاضی اول ابتدایی مباحث و موضوعات مقدماتی درس ریاضی را شامل می‌شود و تمام آنچه که مربوط به ریاضی پایه اول است را دربرمی‌گیرد. با وجود این اغلب والدین و دانش آموزان دغدغه و نگرانی آموزش و یادگیری مطالب این درس را دارند و یادگیری مباحث ریاضی کلاس اول را سخت و دشوار می‌دانند.

بر همین اساس توصیه می‌کنیم دانش آموزان همراه با  یادگیری و توجه در آموزش‌های کلاسی و همچنین انجام تکالیف و نمونه سوالات ریاضی اول دبستان، فیلم آموزشی که ما برای این درس تهیه کرده‌ایم، مشاهده کنند. این کار به یادگیری عمیق‌تر و مفهومی‌تر مطالب این درس کمک بسیاری خواهد کرد.

آموزش اول ابتدایی|فیلم آموزشی فارسی اول ابتدایی رایگان

فیلم آموزشی فارسی اول ابتدایی رایگان

آنچه در آموزش فارسی اول دبستان گردآوری شده است، آموزش مقدماتی حروف الفبای فارسی و یادگیری تلفظ صحیح کلمات و لغات فارسی است. با کلیک بر روی عکس بالا میتوانید فیلم های آموزشی فارسی اول ابتدایی را به صورت رایگان مشاهده کنید و در صورت رضایت خریداری نمایید. دانش آموزان کلاس اول ابتدایی در این ویدیو ها آموزش می‌بینند که چطور با کنار هم قرار دادن حروفی که یاد گرفته‌اند، کلمه ساخته و با آرایش و چیدمان آن کلمات، جملات ساده و با مفهوم بسازند.

جهت یادگیری پایه و هرچه بهتر درس فارسی اول ابتدایی فیلم آموزش فارسی اول ابتدایی رایگان تهیه شده است. دانش آموزان با تماشای این فیلم آموزشی تجربه یادگیری صحیح و لذت‌بخش‌تری را از درس فارسی اول ابتدایی خواهند داشت.

آموزش اول ابتدایی | آموزش اول ابتدایی فیلم آموزشی نگارش اول ابتدایی رایگان

فیلم آموزشی نگارش اول ابتدایی رایگان

کتاب نگارش اول ابتدایی به نوعی مکمل کتاب درس فارسی و همچنین تمرینی برای مباحث درس فارسی اول ابتدایی محسوب می‌شود. مطالب گردآوری شده در این کتاب عبارت است از سرمشق‌ ها و تمرینات درس فارسی.  همچنین در کتاب آموزش نگارش اول دبستان نحوه نوشتن صحیح حروف و کلمات کتاب فارسی اول ابتدایی به دانش آموزان آموزش داده شده است.

با کلیک بر روی عکس بالا میتوانید فیلم های آموزشی فارسی اول ابتدایی را به صورت رایگان مشاهده کنید و در صورت رضایت خریداری نمایید.

در آموزش نگارش اول دبستان این کتاب به دانش آموزان کمک می‌کند تا با مشاهده تصاویر و رنگ آمیزی آنها نحوه نگارش صحیح حروف الفبای فارسی، نشانه‌ها و همچنین ترکیب حروف جهت ساخت کلمات را به راحتی فرا بگیرند. در حقیقت کتاب نگارش هر آنچه در کتاب فارسی اول ابتدایی عنوان شده است را به دانش آموزان پایه اول آموزش خواهد داد. به منظور یادگیری هر چه بیشتر مفاهیم و مطالب درسی، پیشنهاد می‌کنیم دانش آموزان پایه اول دبستان، فیلم آموزشی کتاب نگارش اول ابتدایی ارائه شده را تهیه نموده و همراه با آن تمرین کنند.

آموزش اول ابتدایی| فیلم آموزشی علوم اول دبستان رایگان

فیلم آموزشی علوم اول دبستان رایگان

در آموزش علوم اول دبستان و کتاب علوم این پایه مطالب گوناگونی در خصوص محیط پیرامون دانش آموزان به روش علمی و با انجام آزمایشات متعدد مرتبط با این موضوعات گنجانده شده است.

با تکیه بر یادگیری مطالب و آموزش علوم اول دبستان دانش آموزان با نحوه صحیح استفاده از مواد و وسایل اطراف خود آشنایی پیدا می‌کنند. همچنین دلیل ساخت و استفاده از آنها را در هر کدام از موارد آموزش خواهند دید. بنابراین بهتر است دانش آموزان پایه اول ابتدایی به منظور آموزش شیوه صحیح و مفهومی مطالب عنوان شده در کتاب علوم اول دبستان  فیلم آموزشی علوم ابتدایی را تهیه و مشاهده نمایند. این کار به لذت‌بخش کردن یادگیری مطالب این درس کمک شایانی خواهد کرد.

آموزش اول ابتدایی|فیلم آموزشی قرآن اول دبستان رایگان

فیلم آموزشی قرآن اول دبستان رایگان

در آموزش قرآن اول دبستان اغلب دانش آموزان امکان دارد برای اولین مرتبه با نشانه‌های قرآنی و نحوه تلفظ آنها مواجه گردند. با در نظر داشتن اینکه کتاب آسمانی قرآن همواره در کلیه مراحل زندگی این دانش آموزان همراه آنها بوده و صرفا مختص آموزش‌ قرآن اول دبستان و آموزش‌های تحصیلی نیست. از این رو بهتر است نشانه‌ها و آموزش‌های بیان شده در این کتاب را از همان ابتدای امر به صورت صحیح فرا بگیرند.

این کتاب آموزش انواع نشانه‌ها و آیاتی را که این نشانه‌ها در آن‌ها به کار رفته است، دربرمی‌گیرد. بنابراین از جمله روش‌های یادگیری بهتر این درس مشاهده تلفظ صحیح آیات و کلمات کتاب قرآن اول ابتدایی به کمک فیلم آموزشی این کتاب درسی است. پیشنهاد می‌کنیم با دانلود فیلم آموزش قرآن اول دبستان تلفظ صحیح آیات را آموخته تا به شیوه صحیح‌تر و زیباتر قرائت کنید.

مزایای استفاده از فیلم آموزش اول ابتدایی

درست است که با در اختیار داشتن کتاب‌های درسی اول ابتدایی مرور و یادگیری مطالب درسی پایه اول ابتدایی بهتر انجام می‌پذیرد، ولی همراه داشتن همه این کتاب‌ها برای دانش آموزان کار سختی خواهد بود. از این رو توصیه می‌کنیم که دانش آموزان پایه اول ابتدایی نسبت به دریافت نسخه الکترونیکی کتاب‌های درسی خود اقدام نمایند تا در صورت لزوم به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند.

بهره‌گیری از فیلم‌های آموزش اول ابتدایی به طور همزمان با مطالعه کتاب‌های درسی موجب یادگیری بهتر و عمیق‌تر مطالب درسی پایه اول ابتدایی می‌گردد. همچنین مشاهده این فیلم‌ها باعث لذت‌بخش‌تر شدن آموزش‌های درسی کلاس اول دبستان برای دانش آموزان این پایه خواهد شد.

روش آموزش اول ابتدایی چیست؟

پیش از آنکه به بررسی دسته‌بندی‌های مختلف روش تدریس و مزایا و شیوه‌های بهره‌گیری از این روش‌ها بپردازیم، ابتدا لازم است با تعریف واضح و کامل روش تدریس آموزش اول ابتدایی آشنا گردیم. در واقع روش تدریس مجموعه‌ کاملی از اصول، فعالیت‌های آموزشی و شیوه‌های مدیریتی است که معلم به منظور دستیابی به اهداف یادگیری در کلاس درس آنها را مورد استفاده قرار می‌دهد. این تدابیر، اصول و استراتژی‌ها با توجه به پایه تحصیلی، موضوع درس، شرایط گوناگون فرهنگی و اجتماعی، امکانات مدرسه، تعداد نفرات حاضر در کلاس، اعتقادات معلم و دانش‌آموزان و موارد متعدد دیگری از این قبیل تعیین می‌گردند.

به عنوان مثال، دانش‌ آموزان کلاس اول ابتدایی از ویژگی‌های شناختی، عاطفی، زبانی و فیزیکی خاص خود برخوردار هستند. از این رو شیوه تدریس و آموزش اول ابتدایی می‌بایست کاملا با شیوه تدریس مقاطع و پایه‌های بالاتر متفاوت در نظر گرفته شود. معلمان این پایه هم بایستی از روحیات خاص و متفاوت با معلمان دیگر برخوردار باشند.

آموزش کلاس اول در منزل

آشنایی با انواع روش‌های آموزش اول ابتدایی در منزل

همان‌طور که در ابتدای مقاله هم به آن اشاره کردیم، از جمله مهم‌ترین مسائل مربوط به آموزش اول ابتدایی، انتخاب شیوه تدریس مناسب است. انتخاب شیوه تدریس، تحت عنوان قسمتی از مراحل نگارش طرح درس دربرگیرنده انتخاب فعالیت‌ها، وسایل و لوازم کمک آموزشی، زمان لازم به منظور اجرای هر فعالیت و… است.

شیوه‌های تدریس آموزش اول ابتدایی را می‌توان به چهار دست کلی تقسیم‌بندی کرد که عبارت است از:

  • شیوه‌های تدریس بر پایه انتقال مستقیم

  • شیوه‌های تدریس برپایه تعامل

  • شیوه‌های تدریس مسئله محور

  • شیوه‌های تدریس انفرادی

در ادامۀ آموزش اول ابتدایی این چهار دسته کلی و شیوه‌های تدریسی که در این دسته‌ها قرار می‌گیرند را مورد بررسی قرار خواهیم داد. همچنین تا حد امکان  به توضیح نحو اجرا، مزایا و محدودیت‌های هر شیوه خواهیم کرد.

شیوه‌‌های تدریس بر پایه انتقال مستقیم

شیوه‌های تدریس بر پایه انتقال مستقیم از جمله شیوه‌های سنتی در پروسه یاددهی و یادگیری محسوب می‌شوند. این دسته شامل سه شیوه آموزشی مهم است که در ادامه ویژگی‌ها، مزایا و محدودیت‌های هر یک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فیلم آموزش اول ابتدایی

۱. شیوه تدریس یادسپاری

شیوه یادسپاری از جمله شیوه‌های آموزش اول ابتدایی بسیار قدیمی بوده که هدف اصلی تدریس در این شیوه، حفظ مطالب، تکرار آن‌ها توسط دانش‌آموزان و پرورش قدرت ذهن و حافظه است. معلم مفاهیم را به صورت شفاهی یا کتبی ارائه می‌کند و تکرار و به خاطر سپردن این مطالب جزو وظایف دانش‌آموزان است. شیوه تدریس یادسپاری به ویژه در درس‌هایی همچون زبان انگلیسی، تاریخ و ادبیات بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر این موجب تقویت و فعال نگه داشتن حافظه شده و به شکل فردی و گروهی هم قابل اجرا خواهد بود. از این رو در کلاس‌های خصوصی هم امکان استفاده از این روش وجود دارد. از محدودیت‌های روش یادسپاری می‌توان به عدم تقویت قدرت تفکر، تجزیه و تحلیل و خلاقیت دانش‌آموز اشاره داشت. از جمله عوامل ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان در این شیوه پاداش و تنبیه است و روابط معلم و دانش‌آموز کاملا رسمی و بر مبنای احترام و ترس بنا می‌گردد.

۲. شیوه آموزش سخنرانی| آموزش اول ابتدایی در منزل

در شیوه آموزش اول ابتدایی به روش سخنرانی، همان‌گونه که از نامش مشخص است، معلم مطالب آموزشی و درسی را بر مبنای سخنرانی ارائه می‌دهد. به منظور اجرای این شیوه، آموزگار بایستی مقدمه‌ای را جهت اجرای سخنرانی خود تهیه نماید تا در دانش‌آموزان انگیزه ایجاد کند و توجه آنها را جلب نماید. سپس به ارائه محتوای آموزشی خود پرداخته و در نهایت سخنرانی خود را با یک جمع‌بندی مناسب خاتمه دهد.

  1.  شیوه آموزش نمایش علمی

شیوه آموزش نمایش علمی که به عنوان روش آموزش نمایشی هم شناخته می‌شود، بر مبنای مشاهده و لمس کردن استوار است. در این شیوه معلم مفاهیم درسی کتاب را از طریق مشاهده و لمس به دانش‌آموزان آموزش دهد.

جهت اجرای شیوه یاددهی نمایشی، ابتدا لازم است ابزارهای مورد نیاز را تهیه نموده و سپس یک مقدمه‌ از کلیت آموزش را به دانش‌آموزان ارائه داد. در نهایت نمایش مورد نظر را اجرا می‌کند و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد.

از جمله مزایای آموزش اول ابتدایی به سبک نمایش علمی، عملی بودن آن و کسب تجارب مستقیم از طرف دانش‌آموزان، فعال بودن و مشارکت دائمی آنها است. این شیوه به این خاطر که به امکانات و تجهیزات آموزشی نیازمند است، ممکن است پر هزینه باشد. همچنین این شیوه قابل اجرا در کلاس‌های پر جمعیت نبوده و کمکی به تقویت  سطح تفکر بالا همچون خلاقیت نمی‌کند.

شیوه‌های تدریس بر پایه تعامل| آموزش اول ابتدایی در منزل

شیوه تدریس بر پایه تعامل در موقعیت‌های گوناگون و با در نظر گرفتن محتوا، تعداد نفرات و امکانات کلاس به طریق متعددی اجرا می‌گرد‌د. شیوه‌های  پرسش و پاسخ، ایفای نقش Role Play ، بحث گروهی و یادگیری مشارکتی در این گروه قرار می‌گیرند. در ادامه برای هر روش توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.

  1.  شیوه تدریس پرسش و پاسخ

شیوه تدریس پرسش و پاسخ را به عنوان  شیوه سقراطی نیز می‌شناسند. در این روش معلم با طرح سؤالات مختلف کنجکاوی دانش‌آموزان را برانگیخته و آنها را تشویق به تفکر در خصوص مفاهیم جدید می‌کند. بهره‌گیری از این شیوه در آموزش اول ابتدایی موجب افزایش اعتماد به نفس،  ایجاد انگیزه به منظور مطالعه و تحقیق،  تقویت خلاقیت و افزایش مشارکت در فعالیت‌های گروهی می‌گردد. این شیوه به امکانات و هزینه‌ بالایی نیاز ندارد.

  1.  روش تدریس ایفای نقش Role Play

در این شیوه یک یا چند دانش‌آموز مطابق با سناریویی که معلم از پیش تهیه نموده است، متناسب با علایق خود نقش‌هایی را انتخاب می‌کنند. در نهایت زیر نظر آموزگار و مشارکت سایر دانش‌آموزان، موضوع نمایش را به اجرا درمی‌آورند.

از جمله مزایای آموزش اول ابتدایی به شیوه تدریس ایفای نقش این بوده که دانش‌آموزان موضوعی را که فراگرفته‌اند، فورا در دنیای واقعی و در موقعیت‌های گوناگون استفاده می‌کنند. در این شیوه احساسات دانش‌آموزان به طور کامل متمرکز یادگیری شده و این امر باعث ماندگارتر شدن آموخته‎‌ها خواهد شد.

شیوه ایفای نقش مناسب برای اهداف پیچید آموزشی نبوده، همچنین به دلیل جنبه نمایشی و هنری آن، به عنوان یک روش آموزش جدی شناخته نمی‌شود. ضمن آنکه این شیوه نیازمند اجرای صحیح، صرف وقت کافی و تهیه و تدارکات بوده و انجام آن زمان‌بر است.

شیوه‌های تدریس انفرادی

در آموزش اول ابتدایی شیوه آموزش انفرادی از جمله روش‌های تدریس دانش‌آموز محور محسوب می‌گردد که البته تنها به مفهوم تدریس خصوصی از طریق یک معلم به یک دانش‌آموز نیست. بلکه به معنای این است که پیشرفت درسی دانش‌آموز بر حسب میزان توانایی و  سرعت یادگیری وی انجام می‌پذیرد.

از اهداف اصلی این شیوه می‌توان به استقلال در یادگیری، عادت به مطالعه، خودکنترلی و خودارزیابی اشاره داشت. آموزش انفرادی می‌تواند به شیوه‌های متفاوتی اجرا گردد. ولی اصلی‌ترین روش‌هایی که در این گروه قرار می‌گیرند عبارت است از:

  • یادگیری تا حد تسلط
  • تدریس خصوصی
  • آموزش برنامه‌ای
  • آموزش به کمک رایانه
  1.  شیوه تدریس یادگیری تا حد تسلط

در این شیوه از آموزش اول ابتدایی یک موضوع تا حدی آموزش داده می‌شود که دانش‌آموز تسلط کامل در آن موضوع پیدا کند. در غیر این حالت موضوع جدیدی شروع نخواهد شد.

  1. شیوه تدریس خصوصی| آموزش اول ابتدایی

شیوه تدریس خصوصی در کلیه مقاطع تحصیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیوه اغلب برای دانش‌آموزانی کاربرد دارد که یادگیری قابل قبولی در شیوه‌های تدریس گروهی ندارند. با وجود این بسیاری از دانش‌آموزان تیزهوش هم جهت قبولی در آزمون‌های ویژه همچون نمونه دولتی، تیزهوشان، کنکور سراسری و… از این شیوه تدریس خصوصی بهرمند می‌گردند.

    ۳. آموزش برنامه‌ای

آموزش اول ابتدایی با این شیوه اینگونه است که مباحث آموزشی به قدم‌ها و فعالیت‌های کوچکتری تقسیم‌بندی شده و به دانش‌آموز آموزش داده می‌شود. در این شیوه از تدریس معلم سعی دارد تا دانش‌آموزان مشارکت فعالی در آموزش و یادگیری داشته باشند. علاوه بر این پس از انجام هر فعالیت با بهره‌گیری از شیوه‌های ارزشیابی دانش‌آموزان بلافاصله بازخوردهای مورد نیاز ارائه می‌گردد. گام‌ها بایستی بسیار کوتاه باشند و دانش‌آموز کلیه مراحل را پشت‌سر گذارد. ناگفته نماند که هدف اصلی در طراحی گام‌ها بایستی یادگیری به اندازه فهم باشد نه در حد به خاطر سپردن.

  1.  آموزش به کمک رایانه

آموزش به کمک رایانه به نوعی همان آموزش برنامه‌ای است. اما تفاوتی که وجود دارد این است که در آموزش برنامه‌ای، گام‌ها و مراحل آموزش توسط معلم و بر برگه‌های چاپی در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود. ولی در آموزش رایانه‌ای این مراحل به کمک رایانه یا دستگاه‌ها و فناوری‌های دیگر آموزشی به دانش‌آموز آموزش داده می‌شود.

اکثر دانشمندان در زمینه آموزش اول ابتدایی بر این باورند که این شیوه به علت در نظر داشتن تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان و همچنین ساختار دقیق و منظمی که دارد، به زمان کمتری برای آموزش نیاز داشته و نسبت به دیگر روش‌های سنتی بسیار مؤثرتر است.

انتخاب بهترین شیوه تدریس و آموزش اول ابتدایی با شناخت ویژگی‌های دانش‌آموزان

آشنایی با روحیات و ویژگی‌های دانش‌آموزان اول ابتدایی برای تمامی معلمان پایه اول دبستان اعم از معلم خصوصی اول ابتدایی و معلم پایه اول در مدرسه الزامی است. هرچند که هر دانش‌آموز از روحیات و شرایط مختص خود برخوردار است، با وجود این هر معلمی لازم است بداند که دانش آموزان کلاس اول دارای چه روحیات و علایقی بوده و سطح انتظارات از آنها بایستی تا چه میزان باشد.

معلم آموزش اول ابتدایی بر مبانی این شناخت خواهد توانست تکالیف و برنامه‌های آموزشی مناسبی را جهت یادگیری دانش‌آموزان ابتدایی ارائه کند و به والدین آنها مشاوره‌های مفیدی را ارائه دهد.

ویژگی‌های اجتماعی-عاطفی دانش‌ آموزان پایه اول ابتدایی

  • فوق‌العاده مشتاق، پر انرژی و رقابتی هستند.
  • فوق‌العاده اجتماعی و در پی یافتن دوست هستند.
  • به شدت خواهان تشویق بوده و ممکن است با کوچک‌ترین انتقادی انگیزه یادگیری خود را از دست بدهند.
  • امکان دارد بعضی از آنها علاقه بسیاری به رفتارهای سلطه‌جویانه داشته باشند.

ویژگی‌های فیزیکی دانش‌آموزان پایه اول| آموزش اول ابتدایی

  • دانش آموزان پایه اول فوق‌العاده پر جنب‌وجوش و پر سروصدا هستند.
  • عمدتا از روی صندلی خود به کرات بلند می‌شوند.
  • سریع خسته می‌شوند و امکان دارد مکررا بیمار گردند.
  • از حضور در فضای بیرون از کلاس درس لذت می‌برند.
  • امکان دارد به جویدن سر مداد یا اشیای دیگر همراه خود علاقه داشته باشند‌.

ویژگی‌های شناختی دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی

  • دانش‌آموزان پایه اول توجه بیشتری به پروسه انجام کار دارند تا به نتیجه کار.
  • بسیار مشتاق به یادگیری هستند.
  • علاقه بسیاری به نقاشی، بازی، نمایش و انواع رنگ‌ها از خود نشان می‌دهند.

ویژگی‌های زبانی دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی

  • دانش‌آموزان پایه اول لذت زیادی از شعر، معما و موسیقی می‌برند.
  • از صحبت در مورد افکارشان و نحوه وقوع وقایع لذت می‌برند.
  • فوق‌العاده کنجکاو بوده و علاقه بسیاری به پرسیدن سؤالات دارند.

نکات مهمی که در آموزش اول ابتدایی باید در نظر داشت

در این قسمت چند نکته مهم را بیان خواهیم کرد که معلمان پایه اول ابتدایی بایستی  شیوه تدریس و آموزش اول ابتدایی در نظر داشته باشند.

  1. فعالیت‌ها وتکالیف درسیرا به خصوص در آغاز سال تحصیلی حتی‌الامکان  کوتاه، ساختار یافته و متناسب با علایق دانش‌آموزان پایه اول طراحی کنند.
  2. در آغاز سال تحصیلی مدت زمان زیادی را صرف بیان قوانین، اجرای قوانین و ایجاد روتین‌های کلاسی کنند. برای تمامی امور اعم از نحوه ورود و خروج، چگونگی انجام تکالیف، زمان‌های استراحت، بلند شدن از صندلی‌ها، کارهای گروهی و… قوانین معینی در نظر بگیرید.
  3. همانگونه که پیشتر اشاره کردیم، دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی علاقه بسیاری به بازی و فعالیت‌های فیزیکی، شعر و موسیقی دارند. بر همین اساس اغلب آموزش‌های خود را بر پایه بازی، شعر و نمایش ارائه دهید.
  4. تکالیف و فعالیت‌ها را به بخش‌های کوچک تقسیم‌بندی کنید و اهداف یادگیری هر قسمت را تعیین کنید.
  5. برای مشکلاتی همچون افتادن دندان دانش‌آموزان پایه اول در مدرسه، جویدن سر مدادها، وابستگی به خانواده، آب خوردن، استفاده متداول از سرویس بهداشتی، زمین خوردن و… برنامه‌ریزی کرده و آمادگی لازم را داشته باشید.
  6. مدت زمان آموزش اول ابتدایی و تدریس یک موضوع را حتی‌الامکان کوتاه کنید و زمان‌هایی را برای دانش‌آموزان جهت استراحت، صحبت کردن و راه رفتن در کلاس تعیین کنید.
  7. به این خاطر که دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی فوق‌العاده علاقمند به تشویق هستند، به جای تمرکز بر نقاط ضعف سعی در تقویت نقاط قوت آنها داشته باشید.
  8. با در نظر داشتن اینکه دانش‌آموزان پایه اول به شدت روحیه رقابتی دارند، فعالیت‌ها و بازی‌هایی را انتخاب کنید که در آنها حس رقابت بسیار کمرنگ و همکاری و مشارکت نقش بیشتری داشته باشد.

روش آموزش اول ابتدایی از روی کتاب

در این بخش به بررسی آموزش اول ابتدایی و شیوه تدریس سه درس اصلی پایۀ اول ابتدایی یعنی ریاضی، علوم و فارسی خواهیم پرداخت.

شیوه تدریس ریاضی اول ابتدایی

ریاضی سال اول ابتدایی برای دانش‌آموز نقش اصلی و مهمی را در جهت یادگیری ریاضیات سطوح بالاتر ایفا خواهد کرد. بر همین اساس میزان تسلط و مهارت آموزگار به مباحث ریاضی پایه اول ابتدایی و توانایی یاددهی آن به دانش‌آموزان نقش موثری در تعیین وضعیت و سطح ریاضی دانش‌آموز در مقاطع بالاتر تحصیلی خواهد داشت.

از طرفی، آموزگار ریاضی پایه اول، علاوه بر تدریس اثربخش این مفاهیم، بایستی قادر به ایجاد ذهنیت و نگرش مناسب نسبت به ریاضیات و نیز اعتماد به نفس لازم جهت مطالعۀ ریاضی و درک مفاهیم آن در دانش‌آموزان خود باشد.

آموزش کلاس اول دبستان

نگاهی به کتاب ریاضی اول دبستان| آموزش اول ابتدایی

کتاب ریاضی پایه اول ابتدایی شامل ۲۵ بخش (فصل) و ۱۷۵ صفحه است. جهت آموزش اول ابتدایی و تدریس ریاضی اول دبستان مباحثی اعم از شمارش، الگوهای عددی و هندسی، حل مساله، اندازه‌گیری، محاسبات، زمان و آمار در نظر گرفته شده است.

هر فصل از این کتاب دارای ۷ صفحه است. صفحه نخست تنها شامل یک تصویر (لوحه یا نگاره) است که در حقیقت مقدمه‌ای بر مفاهیم صفحات بعدی است.

در پایان هر صفحه هم توصیه‌هایی جداگانه به منظور آموزش بهتر از طریق معلم و والدین پیش بینی شده است. در بعضی از صفحات صرفا یک هدف آموزشی ارائه شده است. برای بعضی از صفحات دیگر هم دو هدف آموزشی در نظر گرفته شده است، که با نمادهای مشخصی در ابتدای هر صفحه نمایش داده شده‌اند.

روش تدریس هر فصل از کتاب ریاضی پایه اول ابتدایی

در این قسمت تصمیم داریم ابتدا به بررسی آموزش اول ابتدایی و شیوه تدریس لوحه‌های کتاب ریاضی اول دبستان بپردازیم. سپس شیوه تدریس ۶ صفحه بعدی هر فصل را بررسی خواهیم کرد.

روش تدریس صفحه اول

بهترین شیوه جهت تدریس و آموزش ریاضی اول دبستان شروع با تصویر صفحه نخست همان بخش است. در طول دوره تدريس هر فصل، مرتبا نیاز پیدا می‌کنید که به تصویر صفحه نخست مراجعه نمایید. از این رو تسلط بر مفاهیم موجود در این صفحه و همچنین چگونگی تدریس آن دارای اهمیت بسیاری است. جهت تدریس اولین صفحه از هر بخش که در ادامه از آن با عنوان نگاره یا لوحه هم یاد شده است، بایستی نکات زیر در نظر گرفته شود.

۱. انتخاب عنوان

به منظور تدریس این صفحه ابتدا لازم است یک عنوان برای تصویر گنجانده شده در نظر بگیرید و به دانش‌آموزان معرفی کنید. به طور مثال برای نگاره یا لوحه شماره یک می‌توانید عنوان “آشپزخانه” و یا جهت نگاره شماره دو، عنوان “خارج شدن از خانه” را انتخاب کنید. جهت انتخاب این عناوین پیشنهاد می‌شود از فیلم تدریس صفحه به صفحه ریاضی پایه اول ابتدایی هم بهره‌گیری نمایید.

۲. مفاهیم

برای هر کدام از فصل‌های کتاب ریاضی اول ابتدایی، مفاهیم مشخصی تعیین شده است. معلم بایستی تسلط کامل بر مفاهیمی که قرار است در این فصل ارائه شود،  داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم در ابتدای هر فصل برای  دانش‌آموزان مقدمه‌ای از آنچه که در این فصل قرار است یاد بگیرند، بیان کنید.

۳. مهارت‌های مرتبط با لوحه

در نظر داشته باشید که جهت آموزش اول ابتدایی در هر لوحه یک‌سری از مهارت‌هایی که متناسب با عنوان لوحه است، بایستی به دانش‌آموزان آموزش داده شود. این مهارت‌ها تنها مباحث ریاضی را دربرنمی‌گیرد، بلکه در بیشتر موارد مهارت‌های زندگی روزمره را هم شامل می‌شود.

۴. نگرش‌های مربوط به لوحه

آموزگار ریاضی پایه اول ابتدایی این امکان را دارد تا با بهره‌گیری از تصاویر و موضوع هر نگاره و یا داستانی که متناسب با آن لوحه برای دانش‌آموزان بیان نموده است، پاره‌ای از  نگرش‌ها و طرز تفکرها را هم در زمینه ریاضی و هم در مباحث روزمره زندگی به دانش‌آموزان انتقال داده و به نهادینه‌سازی این آموزش‌ها بپردازد.

به عنوان مثال در لوحه نهم با عنوان “کلاس درس” می‌توان به دانش‌آموز نگرش‌های زیر را منتقل نمود:

به منظور شناخت ناشناخته‌ها، همیشه می‌بایست با آزمایش و مشاهده آغاز کرد.

اشکال دایره، مربع و مثلث در طبیعت و همه ساخته‌های بشر مشاهده می‌شود.

۵. تأثیرات شناختی نگاره

در این بخش معلم بایستی سعی کند تا با در نظر داشتن نگاره یک‌سری از مفاهیم شناختی را به دانش‌آموز آموزش دهد. این مفاهیم ممکن است در زمینه ریاضی و یا حتی در زمینه ارتباطات و زندگی روزمره دانش‌آموز باشد. در این بخش تسلط بر مفاهیم ریاضی و مطالعات روان‌شناسی معلم کمک بسیاری خواهند کرد.

۶. تم ‌شناختی| آموزش اول ابتدایی

در آموزش اول ابتدایی می‌توانید به منظور یاددهی هر نگاره یک تم شناختی تعیین کنید. این موضوع بستگی به میزان مطالعه و خلاقیت معلم نیز خواهد داشت. با در نظر گرفتن تمی که برای هر نگاره انتخاب می‌کنید، می‌بایست نکات آموزنده‌ای را به دانش‌آموزان یادآور شوید. همچنین می‌توانید از دانش‌آموزان درخواست کنید تا نظرات خود را در مورد این تم مطرح کنند.

۷. ارتباط با صفحات بخش

با در نظر داشتن مفاهیم، مهارت‌ها، نگرش‌ها و تم شناختی که برای این بخش تعیین شده و قرار است این مفاهیم در شش صفحه بعدی ارائه شوند، باید از دانش‌آموزان سؤالاتی پرسیده شود و یا موضوعاتی را مطرح کنید.

به طور مثال با در نظر گرفتن مفاهیم، مهارت‌ها و نگرش‌هایی که برای لوحه  شماره دو تعیین نموده‌اید، می‌توانید موارد زیر را مطرح نمایید:

  • از دانش‌آموز درخواست کنید بدون شمارش با انگشتان اشیاء زیر عدد ۵ را مشخص کند (شمارش).
  • از دانش‌آموز درخواست کنید به توصیف سمت راست و چپ خیابان بپردازد (شناخت جهات).
  • در خصوص احتمال بارش باران و اینکه گاها کسی نمی‌داند چه اتفاقی قرار است رخ دهد، توضیح بدهد (احتمال).
  • قوانین دوچرخه‌سواری در خیابان را شرح دهید.
  • نگهداری از کیف و لوازم شخصی را بیان کنید.
  • قوانین راهنمایی و رانندگی را جهت حفظ امنیت مردم و نحوه صحیح رد شدن از خیابان را توضیح دهید.

روش تدریس شش صفحه بعدی در هر فصل

در فیلم راهنمای شیوه تدریس ریاضی اول دبستان و آموزش اول ابتدایی شیوه تدریس هر صفحه به طور مجزا آموزش داده شده است. توضیحات هر صفحه عبارت است از اهداف، شیوه تدریس و توصیه‌های آموزشی که در ادامه آنها را بیان می‌کنیم.

۱. اهداف

در بخش اول که همان اهداف است، هدف‌های آموزشی مرتبط با آن صفحه مشخص گردیده است. یک‌سری از این اهداف در صفحات گوناگون تکرار می‌شوند. انتظاری که از معلم می‌رود این است که در پایان دوره آموزش کتاب به طور کامل این اهداف محقق گردیده باشند.

۲. شیوه تدریس

در بخش دوم که شیوه تدریس است، ابتدا پیشنهاداتی به منظور  فعالیت‌های عملی ارائه می‌گردد. در مرحله بعد می‌بایست به صفحه نخستین آن فصل مراجعه کرده و از دانش‌آموزان درخواست کنید تا میان موضوعی که می‌خواهید آموزش دهید و این صفحه رابطه‌ای ایجاد کنند. در پایان آموزش‌های مورد نظر خود را در خصوص صفحه‌ای که در حال آموزش آن هستید، به دانش‌آموزان منتقل کنید.

۳. توصیه‌های آموزشی

در بخش توصیه‌های آموزش اول ابتدایی به نکات مهمی جهت بهبود تدریس آموزگار اشاره شده است. از جمله مواردی که در این بخش به آنها پرداخته شده، می‌توان به مواردی که معلم می‌بایست از آنها اجتناب کند، موضوعاتی که دارای اهمیت بسیاری هستند، ابزارهای کاربردی به منظور آموزش هر صفحه و…. اشاره داشت.

شیوه تدریس فارسی اول ابتدایی| آموزش اول ابتدایی

به این خاطر که فارسی پايه اول ابتدایی سرخط آموزش‌های زبانی و مهارت‌های خواندن و نوشتن است، یاددهی و یادگیری صحیح و اصولی این درس برای دانش آموزان پایه اول اهمیت فوق‌العاده‌ای خواهد داشت. چنانچه این درس به خوبی توسط معلم فارسی پایه اول آموزش داده نشود، امکان دارد دانش‌آموز در یادگیری درس‌های دیگر اعم از علوم و ریاضی نیز دچار مشکلات جدی گردد. از این رو شیوه آموزش درس فارسی اول اهمیت خاصی نسبت به دروس دیگر دارد.

برنامه زمان‌بندی تدریس کتاب فارسی اول دبستان

با توجه به پیشنهاد آموزش و پرورش، طبق یک شیوه تدریس اصولی، به طور معمول تمامی نگاره‌ها در ماه مهر تدریس می‌شود. بدین صورت که در طول هفته نخست و دوم مهرماه، هر یک دو نگاره و در طول هفته سوم و چهارم هر یک سه نگاره به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

پس از پایان نگاره‌ها و وارد شدن به بخش نشانه‌ها، توصیه می‌شود در طول هر هفته فقط یک درس آموزش اول ابتدایی داده شود. قسمت‌های روان‌خوانی را هم می‌بایست تحت عنوان یک درس مستقل در نظر گرفت و یک هفته کامل را مختص هر قسمت روان‌خوانی در نظر گرفت.

نکات مهم در روش تدریس فارسی اول دبستان

نکات مهم در روش تدریس فارسی اول دبستان

۱. دانش‌آموزان پایۀ اول علاقه بسیاری به بازی‌های دسته‌جمعی، شعر و داستان دارند. از این رو در آموزش کتاب‌های درسی اول ابتدایی همچون تدریس سایر کتاب‌های اول دبستان از قصه‌گویی، شعر، نمایش و شیوه تدریس فعال و مشارکتی بهره‌گیری نمایید.

۲. با هدف اینکه مهارت خواندن در دانش‌آموزان تقویت شود و همچنین انگیزه کتاب‌خوانی در آنها تقویت یابد، توصیه می‌شود معلم در بخش‌های کتاب‌خوانی از یک کتاب متناسب با گروه سنی آنها استفاده کند.

۳. استفاده زودهنگام از لوازم ارزشیابی توصیفی برای آموزش اول ابتدایی همچون آزمون‌های عملکردی و پوشه‌های کار این امکان را برای معلم فراهم می‌سازد تا بازخوردهای خوب و به موقعی را به دانش‌آموزان و والدین آنها ارائه دهد.

۴. مثل دروس دیگر در شیوه تدریس فارسی اول ابتدایی به سبک‌های یادگیری دانش‌آموزان دقت کنید. از لوازم و امکانات گوناگون جهت رفع نیازهای دانش‌آموزان در سبک‌های متعدد یادگیری بهره‌گیری نمایید.

۵. پایه اول ابتدایی در جهت شناخت مشکلات دانش‌آموزان اعم  از اختلال خواندن و دیکته‌نویسی فوق‌العاده حساس و حیاتی است. از این رو توجه به نشانه‌های این اختلالات در دانش‌آموزان ضروری بوده و در صورت مشاهده بعضی از نشانه‌ها علاوه بر ارجاع وی به مشاور، از راه‌حل‌های توصیه شده در مقالات بخش اختلالات یادگیری بهره‌گیری نمایید.

نگاهی به کتاب شیوه تدریس فارسی کلاس اول دبستان

کتاب معلم فارسی پایه اول ابتدایی بر مبنای ساختار کتاب درس فارسی از چهار بخش تشکیل شده است:

  • بخش اول، ساختار و محتوای فارسی اول
  • بخش دوم، آموزش لوحه‌ها
  • بخش سوم، آموزش نشانه‌های یک
  • بخش چهارم، آموزش نشانه‌های دو

بخش اول آموزش اول ابتدایی به بررسی ساختار کتاب فارسی اول ابتدایی و محتوای آن اختصاص داده شده است.

بخش دوم این کتاب اهداف اصلی هر لوحه، شیوه تدریس پیشنهادی برای لوحه مورد نظر و نیز اهداف هر کدام از تصاویر را به صورت دقیق مشخص نموده است. علاوه بر این توضیحات و راهنمایی‌هایی در خصوص بخش‌هایی اعم از ببین و بگو، گوش کن و بگو، بگرد و پیدا کن، به دوستانت بگو و کتاب‌خوانی در نظر گرفته شده است.

بخش سوم و چهارم هم که به آموزش حروف الفبای فارسی مربوط است، به ارائه اهداف هر درس به علاوه شیوه تدریس پیشنهادی آن درس پرداخته شده است. همچنین فعالیت‌های هر درس ارزیابی شده و در قسمت پایانی این دو بخش، توضیحاتی در خصوص قسمت روان‌خوانی در اختیار معلمان پایه اول ابتدایی قرار گرفته است.

روش تدریس علوم اول ابتدایی| آموزش اول ابتدایی

دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی به منظور شناسایی و فهم هر چه بهتر دنیای پیرامون خود نیازمند آموزش و یادگیری علوم تجربی هستند. آنها به واسطه فعالیت‌های تعیین شده در این درس با شیوه‌های گوناگون گردآوری اطلاعات، سازماندهی و بهره‌گیری از این اطلاعات و انجام آزمایش آشنایی پیدا خواهند کرد.

وظیفه  معلم علوم کلاس اول دبستان  این بوده که علاقه و کنجکاوی دانش‌آموزان را نسبت به موضوعات این درس افزایش دهد. همچنین مهارت‌های کافی جهت انجام آزمایش‌های متعدد را در رابطه با واقعیت‌های دنیای اطرافشان آموزش دهد.

نگاهی به کتاب علوم پایه اول ابتدایی

پیش از پرداختن به موضوع شیوه تدریس علوم اول دبستان و آموزش اول ابتدایی می‌بایست نگاهی کلی به بخش‌های گوناگون کتاب درسی علوم پایه اول داشته باشیم. کتاب علوم اول ابتدایی دارای  ۱۴ فصل و ۱۰۳ صفحه است. شناخت دانش‌آموزان از دنیای پیرامون، زمین، هوا، حیوانات، گیاهان و سایر پدیده‌های طبیعی هدف اصلی علوم اول دبستان است.

تمامی فصل‌های این کتاب با توجه به موضوع درس، بخش‌های گوناگونی اعم از هشدار، نکته تاریخی، شگفتی‌های خلقت، فعالیت‌های بیرون از کلاس، آداب و مهارت‌های زندگی، کار و فناوری، علم و زندگی را دربرمی‌گیرد. چگونگی تدریس هر کدام از این بخش‌ها در فیلم تدریس علوم اول ابتدایی به صورت کامل تشریح شده است.

نکات مهم در شیوه تدریس و آموزش علوم اول ابتدایی| آموزش اول ابتدایی

  • سعی کنید تا کلاس علوم را برای دانش‌آموز پایه اول ابتدایی تبدیل به محیطی شاد و مفرح کنید و برای دانش‌آموزان تا حد امکان شرایط انجام فعالیت‌های عملی، مشاهده، آزمایش و گفتگو را فراهم سازید.
  • پیش از تدریس هر درس و آموزش اول ابتدایی اطمینان یابید که به میزان لازم مطالعه نموده‌اید و تسلط کامل روی آن درس دارید.
  • همواره اهداف اصلی هر درس را مد نظر قرار دهید و سعی کنید تا حد امکان این اهداف را محقق کنید.
  • مثل همیشه تأکید می‌کنیم که تمامی دانش‌آموزان از سرعت عمل یکسانی در آموختن برخوردار نیستند. از این رو باید به تمامی آنها فرصت لازم جهت یادگیری و رسیدن به مهارت‌های ضروری داده شود.