یادگیری قرآن و آشنایی با مفاهیم آن، بخش مهمی از تربیت دینی کودکان مسلمان به شمار میرود، از این رو چند سالی است که تدریس قرآن از همان سال اول ابتدایی در مدارس انجام میشود. کتاب آموزشی این درس به بهترین شکل ممکن طراحی شده است. حال این سوال پیش میآید که آموزش قرآن اول دبستان چگونه باید انجام شود؟
علت مطرح شدن چنین پرسشهایی این است که بچههای اول ابتدایی، روحیات خاصی دارند و آموزش کتاب آسمانی به آنها باید به روشی جذاب انجام شود. علاوه بر این برای برخی افراد سوال پیش میآید، چگونه کودکی که هنوز زبان مادری خود را به درستی نیاموخته است، میتواند، قرآن عربی را قرائت کند و به مفهوم آن پی ببرد؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود، همچنین جهت آشنایی با کتاب و فیلم قرآن اول ابتدایی، این نوشتار را تا انتها مطالعه کنید.
اگر قصد دارید آموزش اول ابتدایی را به صورت کامل یاد بگیرید ما برای شما را هم تهیه کرده ایم که شما می توانید به خوبی از آموزش این درس ها هم بهره مند شوید
آموزش قرآن اول دبستان شامل آموزش کلیه دروس قران کلاس اول ابتدایی میباشد که روان خوانی و صحیح خواندن آیه های قران را به صورت کامل و صحیح آموزش میدهد. این آموزش برای دانش آموزان پایه اول مناسب میباشد.که شامل ساعت ها ویدیوی آموزشی میباشد. برای یادگیری بقیه دروس میتوانید به آموزش اول ابتدایی مراجعه کنید
این پکیج شامل 7 ویدیوی آموزشی به مدت 5 ساعت آموزش ویدیویی همراه با روان خوانی و صوت برای دانش آموزان پایه اول ارائه شده است.ارسال این پکیج به صورت پستی میباشد که پس از ثبت سفارش بسته آموزشی تا 2 روز کاری برای شما ارسال خواهد شد.
فیلم آموزش قرآن اول دبستان رایگان
از جمله مهمترین اهداف آموزش قرآن اول دبستان و دوره ابتدایی، علاوه بر آموزش روخوانی، روانخوانی و آشنایی با برخی از دستورات اخلاقی و تربیتی قرآن است.
همچنین تقویت قدرت تفکر و تعقل در دانشآموزان و تقویت ایمان و باور به خدای یگانه، آشنایی با برخی از آموزههای دینی، آشنایی با مفاهیم برخی از پیامها و داستانهای قرآنی را میتوان از دیگر اهداف آموزش قرآن دانست.
دانشآموز در این سنین با برخی آداب قرآن مانند پاکی و پاکیزگی آشنا میشود. متوجه میشود که خواندن قرآن و شروع کارهای خود را باید با «بسمالله» شروع کند. همچنین با گوش دادن به قرآن میتواند هفت سوره کوچک را فراگیرد.
شیوه آموزش قرآن باید به گونهای باشد که تواناییهای ذهنی و روانی دانشآموزان را در نظر گرفته و با آن همخوانی داشته باشد.
هر چه از روشهای مشارکت خلاقانه و حضور فعال دانشآموزان در فرآیند یاددهی استفاده شود و همچنین محتواها جذاب و متنوع باشند،
دانشآموز را به انجام تکالیف و یادگیری قرآن علاقهمندتر میکند. در واقع باید سبب شود انس با قرآن در دانشآموز از دوران ابتدایی آغاز شود و برای رسیدن به این هدف، زمینه یادگیری به صورت درست و اصولی باید فراهم شود.
هر درس موضوع خاصی را نشان میدهد که در قسمتهای مختلف در قالب متن، تصویر و گفتگو مورد توجه قرار گرفته است. توجه دانشآموز به این تصاویر و گفتوگوی دربارهی آن، نه فقط باعث تقویت قدرت تخیّل و تفکر او میشود بلکه فضای مناسبی را جهت وارد شدن به موضوع درس فراهم میکند.
معلم در این بخش دانشآموزان را به گروههای 2 تا 3 نفره تقسیم کرده و از آنها میخواهد به تصویر مربوط به درس با دقت نگاه کنند. سپس بین گروه خود درباره آن گفتگو کرده و نتیجه را برای بقیه همکلاسیها هم شرح دهند.
این شعر زمینه را برای درک عمیقتر و کاربردیتر موضوع درس فراهم کرده و باعث ایجاد انگیزه و علاقه بیشتر دانشآموزان به درس قرآن میشود. در این بخش معلم نوار صوتی شعر را در کلاس پخش کرده و دانشآموزان به همراه معلم به آن گوش میدهند. سپس دوباره نوار پخش شده و با آن همخوانی میکنند. سپس شعر توسط معلم و دانشآموزان بدون نوار صوتی خوانده میشود. به این صورت باعث میشود شعر در ذهن دانشآموزان باقی مانده و به حفظ کردن آن هم علاقمند شوند.
از دیگر قسمتهای آموزش قرآن اول دبستان، پیام یا عبارت قرآنی کوتاه و زیبایی است که پیامی ارزشمند دربارهی موضوعات اعتقادی، اخلاقی، تربیتی و اجتماعی با خود دارد و مناسب با درک و فهم کودک انتخاب میشود. این پیام و ترجمه آن از طریق نوار پخش میشود و دانشآموز به کمک معلم چند بار همخوانی میکند و درباره پیام با همگروهیهای خود گفتگو میکند و نظر خود را با کلاس در میان میگزارد.
برای آموزش سوره، ابتدا معلم لوحهی مورد نظر و نوار مربوط به آن را آماده کرده و لوحه را روی دیوار نصب میکند. سپس قرائت سوره را پخش میکند و آن را تدریس کرده و شعر مربوط به آن سوره را آموزش میدهد.
از دیگر مراحل آموزش قرآن اول دبستان، انجام فعالیتهای مرتبط با هر درس است که دانشآموز با کمک معلم آنها را انجام میدهد و در مورد هر فعالیت به صورت گروهی در کلاس گفتگو میکنند.
آموزش روخوانی قرآن اهمیت فراوان دارد. منظور از روخوانی، خواندن درست کلمات و عبارات به صورت آرام و شمرده و یا به صورت بخش بخش توسط دانشآموزان اول ابتدایی است.
برای آموزش درست و اصولی روخوانی قرآن، لوحه درس بر روی تخته سیاه نصب میشود و معلم به روش صحیح کلمات را خوانده و سپس از دانشآموزان میخواهد به صورت بخش بخش و فردی یا دسته جمعی آن را تکرار کنند.
در مورد معنای کلمات هرگز دانشآموز را مجبور به حفظ معنای کلمات و ترکیبها نکنید. فقط آنها را تشویق کنید که در کنار انجام تکالیف درسی خود، آنها را هم در ذهن مرور کرده و به خاطر بسپارند.
از روشهای مهمی که برای آموزش قرآن اول دبستان پیشنهاد میشود، آموزش به صورت تصویری است زیرا باعث انتقال بهتر مطالب به کودکان میشود. درگیر کردن مهارت شنیداری و دیداری در دانشآموزان پایههای ابتدایی، کسب نتایج شگفتانگیزی را به دنبال دارد.
اگر معلم بر اساس خلاقیت خود، این روش را در آموزش قرآن به کار گیرد، خیلی زود متوجه تغییر و افزایش علاقه دانشآموزان خود خواهد شد.
ابزارها و لوازم و رسانههای آموزشی زیادی هستند که میتوانند تنوع و جذابیت بیشتری به فرآیند یادگیری ببخشند، از جمله آنها عبارتند از: کتاب درسی که حلقه اتصال بین معلم و دانشآموز و اولیا است و نقش و اهمیت آن را هرگز نمیتوان نادیده گرفت.
لوحهی آموزشی که به صورت تصویر و یا نوشته در ابعاد بزرگتر به کار میرود. نوار آموزشی، نرمافزارهای آموزش قرآن اول ابتدایی و… از دیگر وسایل مورد استفاده در آموزش قرآن به دانشآموزان و کودکان هستند که روند یادگیری را آسانتر میکنند.
کتاب آموزش قرآن کلاس اول، ۷ درس دارد. بهتر است، هر درس طی ۸ جلسه تدریس شود. این کتاب همراه با لوح آموزشی و فایل صوتی ارائه میگردد، تا آموزش برای دانشآموز و معلم راحتتر باشد.
نکته قابل ذکر این است که نحوه آموزش درس اول کتاب بسیار مهم است. به خصوص در اولین جلسه، معلم باید مفاهیمی مثل کتاب مقدس، کلام خدا، احترام به کتاب مقدس و آموزههای قرآن را به صورت مختصر و مفید با زبان ساده، شیرین و کودکانه به بچهها آموزش دهد. به عنوان مثال معلم میتواند، در ابتدای بحث مهربانی خدا، دوست داشتن بندگان و هدایت آنان به سمت خوبیها به واسطه قرآن را یادآور شود.
محتوای درس اول کتاب قرآن اول دبستان (همانند سایر دروس) با یک سری تصاویر آغاز میگردد. دانشآموزان با راهنمایی معلم به مفهوم عکسها پی میبرند. این تصاویر اهمیت گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در آغاز کارها را نشان میدهند. سپس نوبت به قرائت و ترجمه آیه با کمک لوح آموزشی میرسد. هر درس دارای یک پیام قرآنی، شعر و فعالیت است. تصویرخوانی و قرائت سوره توحید نیز در درس اول کتاب آموزش داده میشود. برای جذابتر شدن آموزش قرآن اول دبستان، فعالیتهایی مثل نقاشی و تعریف داستان نیز برای هر درس وجود دارد.
بهتر است، تدریس قرآن برای کودکان کلاس اول در فضایی شاد انجام شود، به همین دلیل توصیه میشود که جلسه دوم درس به جشن قرآن اختصاص یابد. بهتر است، دانشآموزان در تدارک و اجرای این جشن مشارکت داشته باشند، همچنین تا جای ممکن تلاش شود که ولی دانشآموز نیز در جشن قرآن حضور داشته باشد. اعطای هدیه مناسب از طرف والدین یا یادبودهایی از سوی اولیای مدرسه میتواند، خاطرهای خوش و فراموش نشدنی برای کودکان به جا بگذارد. برخی مدارس این جشن را در مناسبتهای خاصی مثل روز کودک برگزار میکنند.
در ابتدای نوشتار گفتیم که یادگیری قرآن را باید برای کودکان جذاب کرد. بهترین روش برای آموزش قرآن به دانشآموزانی که تازه وارد دبستان شدهاند، استفاده از فیلمها و تصاویر آموزشی است. اما چه نوع فیلمی برای آموزش کودکان مناسب است؟
در جواب به این سوال باید گفت که فیلم آموزش قرآن اول دبستان باید دارای تصاویر شاد، جذاب، فانتزی، کودکانه و مرتبط با موضوع درس باشد، به نحوی که به یادگیری بهتر و سریعتر دانشآموز کمک کند. تصاویری ساده از طبیعت، آسمان، خورشید، کوه و دریا بسیار مناسب به نظر میرسند. در خصوص قصههای قرآنی باید تصاویر را به گونهای انتخاب نمود که مفهوم داستان را به خوبی منتقل کنند.
صدای فیلم آموزشی باید رسا و زیبا باشد، همچنین داشتن لحن آرام، شمرده و مهربان برای آموزش به کودکان بسیار مهم است. اما آنچه بیش از هر چیز فیلم آموزش قرآن کلاس اول را جذاب میکند، خواندن اشعار و سرودهای زیبا به صورت آهنگین است.
همانند سایر کتابهای درسی، تصویر روی جلد و همچنین برخی از تصاویر داخلی کتاب قرآن کلاس اول هر ساله تغییر میکنند. در هر حال بسیار مهم است که تصویر روی جلد با تربیت قرآنی کودکان سازگار باشد و بچهها را به بهره بردن از کتاب ترغیب کند.
به طور معمول برای طراحی جلد کتابهای قرآن ابتدایی از تصاویری مثل گل، درخت، طبیعت و البته کتاب قرآن استفاده میشود. گاهی اوقات نیز میتوان عکسهای عروسکی از کودکان در حال خواندن قرآن مشاهده کرد.
علاوه بر استفاده از لوحه، فایل صوتی، عکس و فیلم، معلمان ابتدایی میتوانند، دانشآموزان را در آموزش قرآن مشارک داده و به آنها کمک کنند که برخی از فعالیتها را به صورت گروهی و با مشورت همکلاسیهای خود انجام دهند.
بیان مفاهیم آیات و سورهها به صورت قصههای جذاب، مرتبط کردن موضوعات اخلاقی به زندگی روزمره از جمله راهکارهای خلاقانهای هستند که آموزش قرآن را بسیار آسان و شیرین میکنند. این کار به خصوص برای آموزش قرآن اول دبستان لازم است.
برگزاری مسابقات حفظ و مفاهیم قرآن و ایجاد رقابت سالم بین دانشآموزان یکی از محبوبترین روشهایی است که کودکان از آن استقبال میکنند. این مسابقات باید با هدف کمک به ایجاد طرز فکر و اخلاق قرآنی برگزار شوند.
یکی دیگر از کارهایی که معلمان میتوانند، انجام دهند، کمک به دانشآموزان برای درست کردن روزنامه دیواریهای کوچکی است که حاوی آیات، پیام قرآنی، شعر، عکس یا نقاشی مربوط به درس هستند.
علاوه بر آنچه تا بدین جا درباره تدریس خلاقانه قرآن دوره ابتدایی بیان شد، برای دانشآموزان پایه چهارم و بالاتر میتوان از برنامهها و اپلیکیشنهای هوشمند استفاده کرد. برخی از این برنامهها بر پایه کتابهای درسی و طوری طراحی شدهاند که با کلیک بر روی سوره یا آیه خاصی میتوان ضمن یادگیری صحیح نحوه قرائت با ترجمه، تفسیر، پیام و حتی احادیث و روایات مرتبط آشنا شد.
استفاده از قلم قرآنی، راهکاری خلاقانه و جالب توجه برای آموزش قرآن است. این روش نه تنها برای بچههای دوران ابتدایی بلکه برای افراد بزرگسال نیز بسیار جذاب است. قلم قرآنی، قلمی هوشمند است که آیات قرآن را با صدای بلند و صوت زیبا قرائت میکند. برای استفاده از این قلم، کافی است، آن را در مجاورت آیات کتاب قرآن مخصوص قلم قرآنی حرکت دهید. برخی از قلمهای قرآنی، قابلیت انتخاب قرائت به صورت صوت یا ترتیل را دارند، همچنین گاهی اوقات میتوان قاری مد نظر خود را انتخاب نمود.
بدیهی است که آموزش قرآن اول دبستان باید با سورههای کوتاه شروع شود. در کتاب درسی این پایه، سورههای توحید، کوثر، عصر، ناس، حمد، فلق و نصر آموزش داده شدهاند. هر کدام از این سورهها یک درس را تشکیل داده و همان طور که پیشتر گفتیم، همراه با تصاویر و ماجراهای جالب طی چند جلسه آموزش داده میشوند.
شایان ذکر است، برنامه کتاب درسی قرآن پایه اول به گونهای است که دانشآموزان پس از گذشت حداقل ۱۰ هفته از شروع سال تحصیلی، قرائت قرآن را آغاز میکنند. در این زمان بخش قابل توجهی از حروف الفبای فارسی را فرا گرفتهاند. از آنجا که این حروف با حروف زبان عربی مشترک هستند، دانشآموزان با کمک نشانهگذاری آیات کتاب درسی و راهنمایی معلم به راحتی خواندن قرآن را فرا خواهند گرفت.
درس آخر کتاب به برنامه ریزی برای یادگیری قرآن در تعطیلات تابستان اختصاص دارد. در این بخش سورههای فیل، ماعون، کافرون، انشراح، قدر و تین به همراه احادیث و پیامهای قرآنی مرتبط آورده شدهاند.
تا اینجا بیشتر درباره نحوه آموزش قرآن اول دبستان و مشارکت معلم و دانشآموز صحبت شد. اما در کنار روشها و وسایل کمک آموزشی مدرسه، پدر و مادرها نیز به نوبه خود میتوانند در آموزش قرآن به کودکان کلاس اولی خود سهیم باشند.
یکی از بهترین کارهایی که والدین میتوانند انجام دهند، این است که فایل پی دی اف کتاب درسی پایه اول را دانلود کرده و بر روی گوشی خود داشته باشند. به این ترتیب در هر فرصتی قادر خواهند بود، در یادگیری قرآن به بچهها کمک کنند.
در این نوشتار از اهمیت تربیت قرآنی کودکان و نحوه تدریس قرآن پایه اول ابتدایی صحبت شد. گفتیم که محیط یادگیری قرآن را باید برای دانشآموزان کلاس اولی شاد و خاطره انگیز کرد. در این راستا از تصاویر، اشعار، لوحه همراه کتاب درسی و فیلم آموزشی کمک گرفته میشود، همچنین میتوان از روشهای خلاقانهای مثل انجام فعالیتهای گروهی و برگزاری مسابقه استفاده کرد. والدین نیز میتوانند، در آموزش قرآن به بچههای دبستانی نقش داشته باشند.
به نظر شما چگونه میتوان بچهها را در بدو ورود به دبستان به انس گرفتن با قرآن ترغیب نمود؟ شما چه راهکارهایی برای آموزش قرآن اول دبستان میشناسید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
سرفصل های آموزشی قران اول دبستان :
یاد آوری 1 :
ياد آوری 2
قرآن اول ابتدایی
قران اول ابتدایی صفحه ۱۹
قران اول ابتدایی صفحه ۲۰
قرآن اول ابتدایی درس اول
قرآن اول ابتدایی صفحه ۲۱
قران اول ابتدایی صفحه ۲۷
قرآن اول ابتدایی درس دوم
قران اول ابتدایی صفحه ۲۲
قران اول ابتدایی صفحه ۱۶
قرآن اول ابتدایی pdf
قرآن اول دبستان pdf
کتاب قران اول ابتدایی pdf
روش تدریس قرآن اول ابتدایی pdf
قران دوم ابتدایی pdf
قرآن دوم ابتدایی صفحه 102
لوحه 18 قرآن اول ابتدایی
قرآن اول ابتدایی لوحه 12
قرآن اول ابتدایی صفحه 19
قرآن دوم ابتدایی صفحه 19
قرآن اول دبستان صفحه 16
قران دوم ابتدایی صفحه 12
قرآن دوم ابتدایی صفحه 103
لوحه 1 قرآن اول ابتدایی
لوحه 29 قرآن اول ابتدایی
قرآن اول ابتدایی صفحه 29
قرآن اول ابتدایی صفحه 25
قرآن اول ابتدایی صفحه 21
قرآن دوم ابتدایی صفحه 20
قرآن دوم ابتدایی صفحه 28
قران اول دبستان صفحه 20
قرآن دوم ابتدایی صفحه 22
قرآن دوم ابتدایی صفحه 32
قرآن دوم ابتدایی صفحه 34
قرآن اول ابتدایی صفحه 34
قران اول ابتدایی صفحه 33
قرآن دوم ابتدایی صفحه 37
قرآن دوم ابتدایی صفحه 38
قران دوم ابتدایی صفحه 39
قران دوم ابتدایی صفحه 33
درس سوم قرآن اول ابتدایی
تدریس درس سوم قران اول ابتدایی
آموزش درس سوم قرآن اول ابتدایی
درس سوم قران اول دبستان
درس 3 قران اول ابتدایی
درس سوم قران اول ابتدایی خانه ما
لوحه دوم قرآن اول ابتدایی
درس سوم قران دوم ابتدایی
قرآن اول ابتدایی صفحه 44
قرآن اول ابتدایی صفحه 47
قرآن اول ابتدایی لوحه 4
قرآن اول ابتدایی صفحه 46
قرآن اول ابتدایی صفحه 41
قرآن اول ابتدایی صفحه 42
قرآن اول ابتدایی صفحه 45
قران اول ابتدایی صفحه 40
درس چهارم قران اول ابتدایی
تدریس درس چهارم قرآن اول ابتدایی
جلسه چهارم قران دوم ابتدایی
درس چهارم قرآن دوم ابتدایی
درس چهارم قرآن اول دبستان
لوحه 4 قرآن اول ابتدایی
تدریس درس 4 قرآن اول ابتدایی
آموزش درس چهارم قرآن اول ابتدایی
قرآن اول ابتدایی صفحه 57
قرآن اول ابتدایی صفحه 55
قرآن دوم ابتدایی صفحه 50
قرآن دوم ابتدایی صفحه 59
قران دوم ابتدایی صفحه 52
قران دوم ابتدایی صفحه 51
قران اول دبستان صفحه 59
قرآن دوم ابتدایی صفحه 57
درس پنجم قران اول ابتدایی
درس پنجم قران دوم ابتدایی
تدریس درس پنجم قران اول ابتدایی
درس پنجم قرآن اول دبستان
درس پنجم قران اول ابتدایی صفحه ۵۰
آموزش درس پنجم قرآن اول ابتدایی
قرآن اول ابتدایی صفحه 69
قرآن دوم ابتدایی صفحه 64
قرآن اول ابتدایی صفحه 65
قران اول ابتدایی صفحه 63
قرآن اول ابتدایی صفحه 64
قرآن دوم ابتدایی صفحه 68
قرآن دوم ابتدایی صفحه 61
قرآن دوم ابتدایی صفحه 60
درس ششم قرآن اول ابتدایی
آموزش درس ششم قرآن اول ابتدایی
تدریس درس ششم قرآن اول ابتدایی
درس ششم قرآن دوم ابتدایی
دانلود درس ششم قران اول ابتدایی
درس ششم قران اول دبستان
لوحه 6 قران اول ابتدایی
درس 6 قران اول ابتدایی
قرآن اول ابتدایی صفحه 74
قران اول ابتدایی صفحه 79
قرآن اول ابتدایی صفحه 70
قرآن اول ابتدایی صفحه 73
قرآن اول ابتدایی صفحه 76
قرآن دوم ابتدایی صفحه 71
قرآن دوم ابتدایی صفحه 73
قران دوم ابتدایی صفحه 75
درس هفتم قرآن اول ابتدایی
درس هفتم قران دوم ابتدایی
تدریس درس هفتم قرآن اول ابتدایی
درس هفتم قرآن اول دبستان
درس هفتم قران اول ابتدایی پیامبران خدا
آموزش درس هفتم قرآن اول ابتدایی
داستان درس هفتم قران اول ابتدایی
قران اول ابتدایی صفحه 80
قرآن دوم ابتدایی صفحه 84
قرآن دوم ابتدایی صفحه 81
قرآن دوم ابتدایی صفحه 80
قرآن دوم ابتدایی صفحه 86
قران دوم ابتدایی صفحه 8
قرآن دوم ابتدایی صفحه 85
تدریس قرآن اول ابتدایی صفحه 80
درس هشتم قران دوم ابتدایی
درس هشتم قران اول ابتدایی
تدریس درس هشتم قرآن اول ابتدایی
قرآن دوم ابتدایی 98
قرآن دوم ابتدایی 99
قرآن دوم ابتدایی صفحه 92
قرآن دوم ابتدایی صفحه 96
قرآن دوم ابتدایی صفحه 97
قرآن دوم ابتدایی صفحه 90
قران دوم ابتدایی صفحه 95
قران دوم ابتدایی صفحه 91
درس نهم قران دوم ابتدایی
صفحه 9 قران دوم ابتدایی
تمامی دروس اول ابتدایی
تمامی دروس دوم ابتدایی
تمامی دروس سوم ابتدایی
تمامی دروس چهارم ابتدایی
تمامی دروس پنجم ابتدایی
تمامی دروس ششم ابتدایی
تمامی دروس پایه هفتم
تمامی دروس پایه هشتم
تمامی دروس پایه نهم
تمامی دروس پایه دهم
تمامی دروس پایه یازدهم
تمامی دروس پایه دوازدهم
تمامی حقوق برای استاد اجازه محفوظ است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.