پخش ویدیو

آموزش فارسی دوم دبستان

فیلم  فارسی دوم دبستان به صورت تشریحی و گام به گام کتاب درسی فارسی دوم مقطع ابتدایی را آموزش داده است مدرس این دوره خانم فاطمه سنچولی میباشد که در 16 جلسه آموزشی کتاب درسی رو تدریس کرده اند. دانش آموزانی که قصد تقویت پایه تحصیلی ، یادگیری آزمایش ها و نتیجه گیری را دارند این پکیج میتواند انتخاب مناسبی برای آنها باشد این محصول آموزشی رو میتوانید از وب سایت پروان به صورت دانلودی تهیه نمایید
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
آموزش فارسی دوم دبستان

حق کپی ویدئو مجاز نمی باشد

شما اینجا هستید:

آموزش ویدئویی فارسی دوم دبستان

سطح جلسه:

سطح مبتدی تا پیشترفته

مدت ویدیو:

5 ساعت و 13 دقیقه

مدرس:

فاطمه سنچولی

سطح مبتدی تا پیشترفته
5 ساعت و 13 دقیقه
30فایل
17جلسه

توضیحات دوره

فیلم آموزش فارسی دوم دبستان رایگان

آموزش فارسی دوم دبستان اگر بر اساس روش‌های کاربردی و صحیح صورت گیرد می‌تواند به ایجاد توانایی هرچه بیشتر در خواندن مطالب با آهنگ و لحن مناسب، بلندخوانی، پرورش مهارت‌ها در زمینه خوب دیدن و درک مطلب، خوب خواندن و همچنین خوب شنیدن دانش آموزان در این پایه بسیار کمک نماید.

در زمینه زبان‌آموزی اغلب مهارت نوشتن در اولویت آموزش قرار گرفته در صورتی‌که باید به این امر بسیار مهم توجه داشت که نوشتن و نگارش آخرین مهارت مربوط به زبان‌آموزی است.

بر همین اساس آنچه که در مرحله اول باید مورد توجه قرار گیرد به مهارت‌هایی مانند سخن گفتن، گوش دادن و خواندن اختصاص دارد. روش آموزشی که برای فارسی دوم دبستان در نظر گرفته شده و همچنین توانایی و مهارت معلم در انجام این روش تدریس، نقش مهمی در تقویت و یادگیری مهارت‌های فوق دارد.

در این مقاله سعی شده سرفصل‌های کتاب فارسی دوم به طور کامل تشریح گردد و همچنین فیلم آموزشی مربوط به بخش‌های مختلف کتاب در اختیار معلمان عزیز قرار گیرد.

علاوه بر این درباره طرح درس، روش تدریس کتاب و نکات مهم آن نیز پرداخته شده است. استفاده از کتاب‌های کمک درسی از جمله، گام به گام فارسی دوم دبستان در حین آموزش و تدریس بسیار کارگشا خواهد بود.

علاوه بر آموزش دروس به صورت تک درس میتوانید پکیج آموزش دوم ابتدایی را نیز در استاد اجازه مشاهده و تهیه نمایید.

فیلم آموزش فارسی دوم دبستان رایگان

مروری بر کتاب فارسی دوم دبستان

قبل از اینکه در مورد روش آموزش فارسی دوم دبستان مطالبی را عنوان کنیم، بهتر است ابتدا به مرور کلی کتاب فارسی دوم ابتدایی پرداخته و اطلاعاتی را از بخش‌های مختلف آن به دست آوریم.

کتاب فارسی دوم دبستان چاپ سال ۱۴۰۱ دارای ۱۱۷ صفحه شامل ۷ فصل با موضوعات بسیار مهم و کلی است.  هر کدام از این فصل‌ها نیز حاوی دو یا چند درس با موضوعات مختلف بوده که تعداد آن‌ها با توجه به اهمیت موضوع تعیین می‌گردد. این کتاب به طور کلی ۱۷ درس داشته که یکی از درس‌ها به عنوان درس آزاد مطرح شده است. این امر برای همکاری و مشارکت هر چه بیشتر میان دانش‌آموز و معلم صورت گرفته تا در نهایت موضوع دلخواه و مناسبی را تعیین و انتخاب نمایند.

فعالیت‌های مختلفی در هر کدام از فصل‌های این کتاب در نظر گرفته شده است که عبارتند از:

  • نگاه کن و بگو
  • درست، نادرست
  • واژه سازی
  • حالا تو بگو
  • بیاموز و بگو
  • بازی
  • بخوان و حفظ کن
  • نمایش
  • کتابخوانی
  • و غیره

فعالیت‌های فوق هر کدام بر اساس یک هدف معین و مشخص طراحی شده‌اند که در روش آموزش فارسی دوم دبستان به طور جامع به این هدف‌ها پرداخته شده است.

همچنین قسمتی با عنوان اینکه بخوان و بیندیش در تمامی فصل‌ها آمده که با محوریت اصلی درس مرتبط است. بخش فوق برای دستیابی به اهداف مهمی از جمله به وجود آمدن عادت مطالعه در دانش آموزان، تقویت هرچه بیشتر در مهارت خواندن، گسترش دایره لغات، هدایت احساسات و عواطف و باز شدن دنیای فکر و ذهن دانش‌آموزان تدوین گردیده است. همچنین جهت ارزیابی و سنجش درک مطلب توسط دانش‌آموزان در بخش انتهایی نیز سوال‌هایی مطرح شده که ترجیح داده می‌شود دانش آموزان به شکل گروهی به آن‌ها پاسخ دهند.

مروری بر کتاب فارسی دوم دبستان

سرفصل های کتاب فارسی دوم

برای تدریس و آموزش فارسی دوم دبستان به بهترین وجه ممکن، در ابتدا نیاز به نوشتن طرح درس خواهید داشت اما قبل از آن آشنایی با سرفصل های کتاب فارسی در پایه دوم ابتدایی ضرورت دارد. به همین منظور در ادامه به تشریح هر یک از سرفصل‌های کتاب خواهیم پرداخت.

فصل اول: نهادها

در فصل اول کتاب فارسی پایه دوم ابتدایی به نهادهای مختلفی مانند کتابخانه و مسجد اشاره شده است. این امر ضمن اینکه مهارت‌های زبانی دانش‌آموزان را تقویت کرده به آشنایی هر چه بیشتر آن‌ها با نهادهایی مانند کتابخانه و مسجد نیز کمک می‌نماید. انتظار می‌رود با مطالعه این فصل فرهنگ مطالعه تقویت گردیده و دانش‌آموزان با منابع مختلف جهت تحقیق و کسب اطلاعات بیشتر آشنا شوند. همچنین به آشنایی کامل‌تری از محیط مسجد و فعالیت‌هایی که در آن صورت می‌گیرد، دست پیدا نمایند.

بر همین اساس روحیه مشارکت و یکپارچگی در دانش‌آموزان پررنگ شده و در کسب جایگاه اجتماعی مناسب موفق‌تر خواهند بود. معلمان عزیز بهتر است بعد از اتمام هر درس با به چالش کشیدن دانش آموزان درباره هر یک از این نهادها به اطلاعات و دانستنی‌های آنان بیافزایند. برخی نکات زبانی و همچنین ادبی نیز در متن درس وجود دارد که با فراگیری فصل دانش‌آموزان با آن‌ها بیشتر آشنا خواهند شد.

در زمینه آموزش فارسی دوم دبستان در فصل دوم این کتاب به مقوله بهداشت پرداخت شده است. از مهم‌ترین اهداف ارائه چنین فصلی می‌توان به ایجاد علاقه و تشویق دانش آموزان جهت رعایت بهداشت فردی اشاره کرد. بر همین اساس باید با راه‌های مختلف مراقبت فردی آشنا شده تا بتوانند در زندگی به نحوه صحیح آن‌ها را پیاده نمایند. همچنین کلیه دروس در این فصل به تقویت و افزایش مهارت‌هایی از جمله تعقل، تفکر و حل مسئله نیز کمک می‌نمایند. معلمان گرامی می‌توانند با بحث درباره موضوعات فوق به افزایش مشارکت دانش آموزان به صورت گروهی کمک نمایند.

فصل سوم: اخلاق فردی و اجتماعی

فصل سوم: اخلاق فردی و اجتماعی

 

فصل سوم کتاب فارسی دوم ابتدایی درباره اخلاق فردی و اجتماعی بوده و بعد از پایان فصل دانش‌آموزان با موضوعات مختلف اخلاقی به صورت فردی و اجتماعی آشنا خواهند شد. اهمیت کار و تلاش و داشتن اراده برای رسیدن به موفقیت، نقش علم و دانش در زندگی فردی و اجتماعی فرد، پشتکار و مداومت در انجام کارها، مسئولیت‌پذیر بودن در کارها، تشکر کردن از دیگران از جمله موضوعاتی است که در این فصل به آن‌ها پرداخته شده است. همچنین مطالبی با محوریت امر به معروف و نهی از منکر به زبان ساده بیان شده است. ضرب‌المثل‌های ساده و روان فارسی نیز جهت آشنایی بیشتر دانش آموزان در این فصل وجود دارد. در پایان تدریس فصل فوق انتظار می‌رود که دانش‌آموزان با برخی موارد ادبی و زبانی آشنا شوند.

فصل چهارم: راه زندگی

فصل چهارم: راه زندگی

چگونگی آموزش فارسی دوم دبستان با توجه موضوع هر فصل صورت می‌گیرد. در فصل چهارم با عنوان راه زندگی سعی شده است که به تقویت مواردی از جمله روحیه دعا خواندن و دعا کردن، محبت به دیگران پرداخته شود. همچنین در درس نهم کتاب فارسی دانش‌آموزان با آداب زیارت و نتایج معنوی آن آشنا خواهند شد. تقویت و ایجاد حس احترام به امامان معصوم در قالب زیارت حرم امام رضا علیه‌السلام از دیگر اهداف مهم این فصل به شمار می‌آید. همراه با یادگیری مفاهیم فوق، بعضی از نکات زبانی و ادبی در مورد واژه‌سازی نیز به دانش آموزان آموزش داده می‌شود.

 

 فصل پنجم: هنر و ادب

 فصل پنجم: هنر و ادب

در این فصل نیز درس‌های مختلفی آورده شده است تا زمینه آشنایی و علاقه دانش آموزان را با هنرهای مختلف و لوازم مربوط به آن‌ها فراهم شود. همچنین پرداختن درباره شاعر بزرگی همچون فردوسی و شخصیت‌های مختلف شاهنامه به یادگیری دانش آموزان و اهمیت درک زبان فارسی کمک می‌نماید. درسی نیز تحت عنوان درس آزاد در این فصل آمده است تا معلمان و دانش آموزان بتوانند در مورد مطالب خاصی که با موضوع کل فصل در ارتباط باشد، بحث نمایند. همچنین نکات ادبی و زبانی دیگری نیز همراه با متون فصل به دانش آموزان آموزش داده می‌شود.

فصل ششم: ایران من

فصل ششم: ایران من

از مهم‌ترین اهداف فصل ششم با عنوان ایران من در کتاب فارسی دوم ابتدایی آشنایی دانش‌آموزان با برخی از آثار فرهنگی، طبیعی و تاریخی ایران است. در این فصل در مورد پرچم ایران و همچنین آداب و رسوم عید نوروز مطالبی نگاشته شده است. مانند سایر فصل‌ها نکات ادبی و زبانی در رابطه با واژه‌سازی نیز آموزش داده می‌شود.

فصل هفتم: طبیعت

طبیعت و موضوعات مختلف مربوط به آن از جمله چرخه آب محوریت اصلی فصل هفتم در آموزش فارسی دوم دبستان را تشکیل می‌دهد. مطالب بیان شده در این فصل ضمن تقویت حس کمک و همدلی با دیگران و افزایش حس پرسش‌گری و کنجکاوی، دانش آموزان را با زیبایی‌های طبیعت و دیگر آفریده‌های خدا بیشتر آشنا می‌نماید.

طرح درس فارسی دوم

طرح درس فارسی دوم به معلمان کمک می‌کند تا بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و پیش‌بینی‌های صورت گرفته راندمان کاری خود را در کلاس افزایش داده تا در نهایت به بهره‌مندی و یادگیری بیشتر دانش آموزان منجر شود. بر همین اساس معلم می‌تواند در جلسات مختلف فعالیت‌های آموزشی خود را همراه با الگوی کاربردی و منطقی جلو ببرد.

در زمان تدریس امکان دارد وقت زیادی به علت غیر ضروری و تکراری بودن مطالب اتلاف شود. اما در صورت برخوردار بودن معلمان از یک طرح درس مناسب و کاربردی از تمامی ساعات تدریس به صورت بهینه و مفید استفاده خواهد شد.

همچنین استفاده از طرح درس از سردرگمی معلم برای تدریس جلوگیری کرده و باعث نظم بخشیدن به فعالیت آموزشی در کلاس می‌گردد.

در این سایت طرح درس جهت آموزش فارسی دوم دبستان در اختیار معلمان عزیز قرار گرفته است تا بتوانند در امر آموزش و تدریس از مزایای بسیار زیاد آن بهره‌مند شوند. برخی از مهم‌ترین این مزیت‌ها عبارتند از:

  • به ایجاد و افزایش انگیزه در دانش آموزان کمک می‌نماید.
  • محیط‌ کلاس‌های درس پویا و هرچه جذاب‌تر خواهد شد.
  • به یادگیری هرچه بهتر و عمیق‌تر دانش آموزان کمک می‌کند.
  • استفاده از وقت و لوازم آموزشی به بهترین وجه صورت می‌گیرد.
  • سوال‌های مناسب و مفید پیش‌بینی و تعیین خواهد شد.
  • برنامه منظم و سازماندهی شده جهت تدریس معلمان فراهم خواهد شد.
  • نتایجی که یک طرح درس به دنبال دارد در مراحل دیگر تدریس نیز به کمک معلمان آمده و تجربه آن‌ها را در این زمینه افزایش می‌دهد.
  • از زمان و مدت کلاس استفاده حداکثری صورت می‌گیرد.
  • اهدافی که برای هر درس مشخص گردیده به بهترین وجه تحقق می‌یابد.
  • همچنین طرح درس کلاس دوم دبستان نظم بیشتر کلاس را به دنبال دارد.

نحوه نگارش طرح درس فارسی دوم

در نوشتن طرح درس فارسی دوم لازم است در ابتدا هدف کلی و هدف جزئی از درس مشخص شود. همچنین در این بین برخی از نکات زبانی و ادبی اشاره شده در درس نیز بیان شود. در مرحله سوم اهداف رفتاری از درس نیز تعیین گردیده و معلم انتظاراتی را که از دانش آموز دارد مشخص نماید. در چهارمین مرحله نیز معلم می‌تواند با طرح سوالاتی میزان یادگیری و اطلاعات دانش آموزان را در مورد درس ارزشیابی نماید. استفاده از روش‌های تدریسی خلاق و جذاب به یادگیری عمیق و کاربردی درس کمک می‌نماید. به عنوان مثال آموزگار می‌تواند جهت آموزش فارسی دوم دبستان با توجه به موضوع درس دانش آموزان را به گردش علمی برده و از نزدیک آن‌ها را با مفاهیم مورد نظر آشنا نماید.

در مرحله ششم نیز انتخاب وسایلی است که به یادگیری بهتر درس کمک می‌نماید، به عنوان مثال در درس مسجد محله ما استفاده از مهر، تسبیح و غیره مناسب خواهد بود. در مرحله بعدی معلم می‌تواند با همکاری دانش آموزان و با هماهنگی مدیر و والدین دانش آموزان را به مکان‌های مورد نظر از جمله مسجد برده و تدریس خود را به صورت مشارکت گروهی ادامه دهد. سپس دیگر فعالیت‌های داده شده در کتاب از جمله درست و نادرست، واژه سازی، بیاموز و بگو و غیره نیز به ترتیب تدریس و با مشارکت دانش آموزان انجام شود. در مراحل پایانی نیز لازم است ارزشیابی کلی با طرح سوالات از متن درس صورت گرفته و تکالیفی نیز برای دانش آموزان تعیین گردد.

فیلم آموزش بخش اول فارسی دوم دبستان

در این بخش فیلم آموزش بخش اول فارسی دوم را می‌توانید دانلود کرده و از مطالب آموزشی آن استفاده نمایید. بخش اول کتاب فارسی در مقطع دوم ابتدایی از درس اول تا درس پنجم شامل می‌شود. کلیه موارد ذکر شده در این دروس زمانی به شکل صحیح و کامل صورت می‌گیرد که دانش آموزان همراه با آموزش فارسی دوم دبستان توسط معلم و حل تکالیف آن، فیلم‌های ارائه شده را نیز مشاهده کرده و نسبت به تکمیل تمرینات داده شده اقدام نمایند.

فیلم آموزش بخش دوم فارسی دوم دبستان

در فیلم آموزش بخش دوم فارسی دوم دبستان می‌توانید تدریس  درس‌های ششم تا درس دهم کتاب فارسی را مشاهده نمایید. کلیه درس‌های فوق به طور کامل و به نحوه صحیحی آموزش داده شده است تا  به درک بهتر و تثبیت چه بیشتر مطالب توسط دانش آموزان کمک کند.

فیلم آموزش بخش سوم فارسی دوم دبستان

انجام و تمریناتی که در بخش سوم فارسی دوم دبستان آمده است به دانش آموزان کمک می ‌کند تا ضمن این‌که قدرت خلاقیت و یادگیری خود را افزایش می‌دهند بر میزان آموزش‌پذیری و تمرکز آن‌ها نیز افزوده گردد. مشاهده فیلم آموزش فارسی دوم دبستان در بخش سوم به یادگیری مناسب و لذت بخش‌تر آن بسیار کمک می‌نماید. شما می‌توانید کلیه آموزش‌های رایگان مربوط به درس یازده تا چهاردهم فارسی دوم ابتدایی را بدون هیچ‌گونه هزینه‌ای از این بخش دانلود نمایید.

فیلم آموزش بخش چهارم فارسی دوم دبستان

درس‌های پانزده تا هفده کتاب فارسی دوم ابتدایی به عنوان بخش چهارم این کتاب محسوب می‌شوند. دانش آموزان می‌توانند برای اینکه با مفاهیم این درس‌ها بهتر آشنا شده و درک درستی از آن داشته باشند ابتدا فیلم آموزش و تدریس این بخش از کتاب فارسی دوم را مشاهده نمایند. سپس در صورت داشتن هرگونه ابهام و سوال در مورد آن، راهنمایی‌های لازم را از معلم خود بگیرند.

روش تدریس فارسی دوم دبستان

معلمان گرامی برای آموزش فارسی دوم دبستان و به کارگیری بهترین روش تدریس لازم است نکاتی را به شرح ذیل مدنظر قرار دهند.

  • در برنامه آموزشی که برای زبان فارسی در نظر گرفته شده، به مهارت‌های زبانی و همچنین قدرت اندیشیدن و تفکر به صورت یکسان توجه شده است. بدین‌منظور محتوای آموزشی جهت درس فارسی در دو کتاب نگارش و فارسی تدوین و تهیه گردیده است. از این‌رو یاددهی و تدریس این دو کتاب دارای اهمیت بالایی خواهد بود.
  • در کتاب فارسی دوم دبستان از سه خط خواندنی، تحریری و نوشتنی استفاده شده است. خط خواندن در واقع همان خطی است که در روزنامه‌ها و کتاب‌ها مشاهده می‌شود. دانش آموزان می‌توانند خط فوق را در بسیاری از کتاب‌ها از جمله کتاب‌هایی که در بخش انتهایی کتاب فارسی دوم دبستان آماده است، ببیند. خط نوشتن نیز در متن هر درس آورده شده تا دانش آموز با رونویسی به تمرین آن بپردازد. شعرهای کتاب نیز با خط تحریری نوشته شده تا زمینه انس و الفت دانش آموزان با ظرایف و زیبایی‌های آن فراهم شود.
  • امروزه در سیستم آموزشی و فرایند یادگیری و یاددهی، دانش آموزان نقشی مهم و فعالی دارند بر همین اساس پیشنهاد می‌شود که معلمان عزیز تا حد ممکن از روش‌های پیشرفته و فعالانه در آموزش فارسی دوم دبستان استفاده نمایند. به همین منظور با فراهم کردن فرصت‌های مناسب جهت مشارکت هرچه بیشتر دانش آموزان در کلیه فعالیت‌های کلاسی زمینه تقویت مهارت‌هایی از جمله سخن گفتن، گوش دادن، خواندن، اندیشیدن و نوشتن شکل خواهد گرفت.

 دیگر نکات مهم در تدریس فارسی دوم ابتدایی

  • پایه و اساس آموزش بر خلاقیت و تفکر استوار بوده و به همین دلیل از معلمان انتظار می‌رود که در کلاس درس به این امر و همچنین تفاوت‌های فردی در هر دانش‌آموز توجه نمایند. برای گسترش خلاقیت می‌توان از پرسش‌های متفرقه همراه با پاسخ باز استفاده کرد. از این‌رو در جواب‌های خلاق و ابداعی صورت گرفته از سوی دانش آموز پیش‌داوری نکرده تا شکوفایی و پرورش نوشتار و گفتار خلاقانه آنان محدود نشود.
  • برای آموزش زبان فارسی و بهبود آن در طول سال تحصیلی توصیه می‌شود در آغاز سال ابتدا جلساتی با اولیای دانش آموزان گذاشته شده و درباره نحوه تدریس و کار با کتاب فارسی توضیحاتی داده شود. این امر باعث آگاهی خانواده‌ها از روش‌ها، رویکردها و ساختار کتاب فارسی شده و در نتیجه میان خانواده و مدرسه تعامل بیشتری برقرار می‌گردد.
  • بسته‌های آموزشی که در قالب فیلم و فایل pdf در این سایت آمده است جهت پشتیبانی هرچه بهتر از متن کتاب فارسی تهیه شده و استفاده از آن در هنگام آموزش فارسی دوم دبستان، باعث تحکیم تسهیل و غنی شدن هر چه بیشتر یادگیری و آموزش زبان فارسی به دانش آموزان می‌گردد.
  • درس آزاد از جمله عناوینی است که همراه با دیگر درس‌ها در کتاب فارسی دوم دبستان مطرح شده است. دانش آموزان و معلمان می‌توانند با آرامش در محیط کلاس کار جمعی و با هم نوشتن را تمرین نمایند. همچنین نوشتن این درس به صورت آزاد به دانش آموزان کمک می‌کند تا مطالب و مفاهیم ضروری و متناسب با منطقه خود را با توجه به دیگر فصول کتاب طرح نمایند. همچنین انعطاف‌پذیری این بخش از کتاب امکان رفع کمبودهای احتمالی که در برنامه‌ریزی درسی کتاب صورت گرفته است را فراهم می‌کند.

 درس فارسی دوم دبستان

در آموزش فارسی دوم دبستان باید تقویت مهارت‌های مهمی از جمله سخن گفتن، گوش دادن، تفکر و خواندن در نظر گرفته شود. از این‌رو پیشنهاد می‌شود که دانش آموزان از نوشتن پاسخ سوالات در کتاب فارسی پرهیز نمایند تا فرصت بیشتری جهت پرورش و تقویت توانایی‌های گفتاری ایجاد شود. مفاهیم یادگیری به همراه آموخته‌ها این زمینه را ایجاد می‌نماید تا در آموزش این درس به سایر کتاب‌های درسی نیز توجه شود. بر همین اساس بسیاری از موضوعات اجتماعی، دینی، هنری و علمی در کتاب فارسی دوم دبستان در قالب شعر و قصه بیان شده است.

روش تدریس فارسی دوم ابتدایی pdf

در روش تدریس فارسی دوم ابتدایی pdf مشاهده خواهید کرد که کتاب راهنمای معلم متشکل از دو قسمت اصلی از جمله بررسی ساختار کتاب فارسی دوم ابتدایی از نظر کلی و همچنین بررسی درس به درس کتاب فارسی دوم دبستان است.

در قسمت اول چشم‌انداز کلی از ساختار کتاب ارائه شده و بخش‌های مختلف آن و فعالیت‌هایی که در کتاب آمده است مورد بررسی قرار گرفته است. بر همین اساس پیشنهاد می‌شود که این فایل pdf را به مطالعه کرده تا با اهداف بسیار مهم هر یک از توصیه‌ها، فعالیت‌ها و پیشنهادات صورت گرفته در این زمینه بیشتر آشنا شوید.

در قسمت دوم روش تدریس فارسی دوم   pdf که اختصاص به بررسی درس به درس کتاب دارد، برای هر یک از درس‌ها در مرحله اول اهداف اصلی، نحوه تدریس، اهداف و موضوعات متن اصلی و فعالیت‌های دانش آموزان و معلم به شکل خلاصه در آن فصل مورد بررسی و تدوین قرار می‌گیرند. در مرحله بعدی در بخش دانستنی‌های معلم نحوه تدریس هر یک از این قسمت‌ها با توضیحات بیشتری همراه شده است.

نکات مهم فارسی دوم ابتدایی

همان‌طور که اشاره شد آموزش فارسی دوم دبستان به دنبال پرورش مهارت‌هایی از جمله شنیدن، خواندن و سخن گفتن در دانش آموزان است. طبق راهنمای برنامه درسی هدف‌های بسیار مهم زیر در کتاب فارسی دنبال می‌شود.

  • توانایی در صامت خوانی و بلندخوانی
  • خواندن مطالب با آهنگ و لحن درست و مناسب
  • درک متون و مفاهیم آن‌ها
  • پی بردن به ارتباط میان قسمت‌های مختلف نوشته
  • بهره‌گیری از کار افزارهای مناسب جهت خواندن
  • گسترش و وسعت دایره دید در هنگام خواندن
  • تقویت و پرورش مشاهده و توانایی در خوب دیدن

 بررسی فعالیت گوش کن و بگو در آموزش فارسی دوم دبستان

گوش کن و بگو از جمله فعالیت‌های درسی فارسی به شمار می‌آید که در تمامی دوره‌های ابتدایی بدان توجه شده است. در آموزش فارسی دوم دبستان توجه به این فعالیت که باعث حداکثر تعامل میان دانش آموزان و معلم می‌گردد بسیار مهم است. از مهم‌ترین دستاوردهای فعالیت فوق می‌توان به تمرکز، دقت و توجه حواس، مهارت در شنیدن و گفتن و افزایش درک شنوایی اشاره کرد. همچنین ارزیابی میزان درک و فهم دانش آموز از مفاهیم متن درس از دیگر نتایج حاصل از این فعالیت به شمار می‌آید. بر این اساس علاوه بر معلم خود دانش آموز نیز به خود ارزیابی پرداخته و با شنیدن پاسخ همکلاسی‌ها به جبران ضعف اطلاعاتی خود می‌پردازد.

توصیه‌های در نظر گرفته شده برای این فعالیت

  • در هنگام سوال کردن فرصت مشورت و فکر کردن دانش آموزان را با یکدیگر فراهم نمایید.
  • دانش آموزان را جهت ارائه پاسخ‌های خود در قالب تشریح و توضیحات بیشتر تشویق نمایید. پاسخ‌هایی مانند خیر و بله چندان مناسب نیستند.
  • دانش آموزان را به این امر عادت دهید که تا زمانی که سوال را به طور کامل نخوانده‌اند جواب آن را ندهند این امر عادت خوب گوش دادن را در آن‌ها تقویت می‌نماید.
  • عادت دادن دانش آموزان به فکر کردن قبل از جواب دادن بسیار مهم است. آن‌ها را تشویق کنید تا جوابی منسجم و دقیق را بعد از فکر کردن بیان نمایند.
  • تشویق دانش آموزان به ارائه نظرات خود درباره درس، جدا از پاسخ متن بسیار مهم است.
  • در صورت امکان دانش آموزان را تشویق کنید تا به متن درس مراجعه کرده و پاسخ را بیابند.

بررسی فعالیت نگاه کن و بگو در آموزش فارسی دوم دبستان

طبق این فعالیت از درس فارسی دوم ابتدایی دانش آموزان باید با مشاهده تصاویر به صورت دقیق آنچه را که دیده و درک کرده‌اند به زبان بیاورند. آموزش فارسی دوم دبستان در این بخش به افزایش توانایی دانش آموزان در ارتباط دادن تصاویر متوالی نسبت به یکدیگر می‌پردازد. اکثر این تصاویر موضوعات فرهنگی، اجتماعی و تربیتی را به دنبال دارند. بر همین اساس ضمن افزایش سواد بصری در دانش آموزان یک نکته اخلاقی، تربیتی و اجتماعی نیز به آن‌ها آموزش داده می‌شود. تقویت هرچه بیشتر حافظه بصری، انسجام و نظم فکری، ایجاد ارتباط بین برونداد و درونداد ذهنی، پرورش و رشد قوه بیان و افزایش درک شنوایی از جمله اهدافی است که در این فعالیت دنبال می‌شود.

توصیه‌های پیشنهاد شده برای این فعالیت

  • دانش آموزان را ترغیب نمایید تا با دقت هرچه بیشتر جزئیات موجود در تصویر را مشاهده کنند.
  • در مورد تصاویر با یکدیگر به گفتگو پرداخته و آن‌ها را با محیط اطراف و مسائل پیرامون زندگی خود ربط دهند.
  • دانش آموزان درباره رویدادهای مشابه با تصاویر کتاب، از جمله کتاب‌های خوانده شده، فیلم‌های دیده شده و اتفاقات صورت گرفته در زندگی روزمره خود بحث و گفتگو نمایند.
  • در مورد دلایل رخدادهای تصاویر توضیح داده و راه‌حل مناسبی را برای آن‌ها بیابند.
  • دانش آموزان را تشویق نمایید تا توضیحات خود را به صورت مفصل بیان کنند.
  • دانش آموزان را نسبت به اظهارنظر درباره وقایع صورت گرفته در تصاویر تشویق کنید.

بررسی فعالیت پیدا کن و بگو کتاب فارسی دوم دبستان

هدف از این فعالیت در آموزش فارسی دوم دبستان این است تا دانش آموزان بعد از مطالعه درس و درک مفاهیم آن مجدداً به متن درس مراجعه نمایند و به روشی آگاهانه و هدفمند در آن به جستجو بپردازند.

مراجعه مجدد جهت پیدا کردن مواردی که از آن‌ها خواسته شده جهت مرور درس به روشی فعالانه ضروری خواهد بود. سوال‌هایی که در زیر مجموعه این فعالیت تشکیل شده‌اند در چند دسته قرار می‌گیرند که عبارتند از:

  • برخی از آن‌ها بیشتر در جهت یادگیری املا طراحی شده‌اند. به عنوان مثال پیدا کردن کلماتی که متشکل از یکی از حروف الفبا بوده و یا کلماتی که دارای حروف تکراری هستند.
  • همچنین کلماتی که حروف‌شان دارای نماد نوشتاری زیادی بوده یا کلماتی که تنوین، تشدید و غیره دارند.
  • همچنین دانش آموز باید به پیدا کردن جمله‌ها و کلمه‌هایی بپردازد که در حوزه‌های معنایی مورد نظر بر آن‌ها تاکید شده است. عنوان مثال کلماتی را از درس جستجو نماید که طعم شیرین داشته و یا کلماتی که معنی حمل و نقل و حرکت را در خود جای دارند. با توجه به این‌گونه فعالیت‌ها آموزش صحیح املای کلمات، درک مطلب و انشا مدنظر خواهد بود.

این فعالیت از کتاب فارسی دوم دبستان به پرورش روحیه جستجوگری کنجکاوی و ایجاد پشتکار در دانش آموز کمک می‌نماید.

توصیه‌های در نظر گرفته شده برای این فعالیت

بر اساس آموزش فارسی دوم دبستان لازم است تا معلمان شرایطی را ایجاد کنند تا فعالیت‌های طراحی شده بهترین برآورد را داشته باشد برهمین اساس توصیه‌هایی جهت این فعالیت به شرح ذیل در نظر گرفته شده است.

  • از دانش آموزان خواسته شود تا جهت پیدا کردن جواب پرسش، تمامی متن درس را از ابتدا تا آخر مطالعه و مرور نمایند.
  • ترجیحاً جستجو جهت پیدا کردن جواب پرسش در فعالیت فوق توسط گروه‌های دو یا چند نفره صورت گیرد.
  • برای ایجاد شور و شوق بیشتر در کلاس می‌توان این فعالیت را به شکل مسابقه نیز برگزار کرد.
  • دانش آموزان را تشویق نمایید بعد از جستجوی مورد زبانی، آن را به موقعیت‌های مشابه دیگری که در مدرسه، خانه و دیگر مکان‌ها روی داده است بسط داده و در کلاس مطرح نمایند.
  • بعد از پایان این فعالیت از دانش‌آموزان بپرسید که چه نکات خاص دیگری را در درس متوجه شده‌اند.

بررسی فعالیت فکر کن و بگو در آموزش فارسی دوم دبستان

بر اساس این فعالیت در کتاب فارسی دوم ابتدایی مهارت‌هایی از جمله گسترش دروندادها و بروندادهای زبانی دانش آموزان و تقویت گفت و شنود آن‌ها تقویت می‌یابد. همچنین دانش آموزان می‌توانند در یک فضای صمیمی و بدون هیچ‌گونه تشویش و اضطراب عقاید، نظرها، عواطف و احساسات خود را چه در گروه‌های چند نفره و چه در جلوی سایر همکلاسی‌ها  ابراز نمایند.

برخی از سوال‌های درج شده در فعالیت فوق جهت ربط دادن مفهوم متن درس به واقعیت زندگی و تشویق دانش آموزان به حل مسائل اجتماعی صورت گرفته است. برخی از این سوال‌ها نیز به عنوان مکملی جهت درک بهتر معنای درس و بسیاری دیگر از آن‌ها در رابطه با ابراز احساسات و بیان عقاید دانش آموزان به شکل مستقیم در آموزش فارسی دوم دبستان تدوین گردیده است.

توصیه‌های پیشنهادی برای این فعالیت

  • ابتدا دانش آموزان در مورد سوال مطرح شده در گروه به بحث و گفتگو بپردازند و در مورد نظرات یکدیگر بحث نمایند. بعد از پایان یافتن بحث در هر گروه امکان گفتگوی اعضای آن با دیگر گروه‌ها نیز فراهم گردد.
  • فضایی را برای دانش آموز ایجاد کنید که در هنگام فکر کردن برای پاسخ سوال از موارد مشابهی که قبلاً با آن برخورد داشته است، نیز استفاده نماید.

فعالیت واژه‌سازی در آموزش فارسی دوم ابتدایی

همان‌طور که می‌دانید قلب هر زبانی را واژه‌های آن زبان را تشکیل می‌دهند. دانش آموزان از پایه سوم قادر هستند در هر سال تا سه هزار واژه را به دایره لغات خود اضافه نمایند. اما کودکان از چه راه‌هایی می‌توانند معنی واژه‌ها را بیابند؟ در هنگام ورود به مدرسه تعداد زیادی از واژه‌ها به وسیله پدیده‌های محیط اطراف به دست آمده و در ذهن دانش آموزان نقش می‌بندند.

برخی از این واژه‌های اندوخته شده توسط کودکان در گفتار روزمره استفاده شده و برخی دیگر را اگر چه استفاده نمی‌کنند اما به مفهوم آن‌ها واقف هستند. بسیاری از دانش آموزان می‌توانند بر اساس آموزش فارسی دوم دبستان شکل نوشتاری کلمات را به وسیله خواندن همراه با معنی آن به ذهن بسپارند.

کشف روابط مفهومی و معنایی بین کلمات از مهم‌ترین راه‌های واژه‌آموزی به شمار می‌آید. برخی از این روابط مفهومی عبارتند از:

  • هم مفهومی: خواندن یک دسته از کلمات که ارتباط معنایی نسبت به یکدیگر دارند مانند کلمات زیر که از بعد مفهومی و با واژه سفر در یک محیط قرار می‌گیرند. سفر، اتوبوس، بلیط و چمدان.
  • هم معنایی: هرچند که هم معنایی به طور کامل در میان کلمات وجود ندارد اما بین برخی از کلمات از نظر معنایی شباهت‌هایی برقرار است. مانند کلمات سیاه و تیره که در هر جمله‌ای که ممکن است معنایی متفاوت داشته باشند.
  • تضاد معنایی: خواندن دو واژه که از نظر مفهوم و معنا با یکدیگر مخالف هستند و نیز به عنوان راهی جهت واژه‌آموزی به شمار می‌آید. مانند گرم و سرد، روز و شب.
  • کلمه‌های متشابه: این کلمات معمولاً از نظر گفتاری و املایی به صورت یکسان هستند مانند واژه شیر ( شیر خوردنی، شیر جنگل، شیر آب)، برخی از واژه‌ها نیز هم‌آوا بوده ولی از نظر املایی متفاوت هستند. مانند خواست و خاست.

نحوه آموزش واژه‌آموزی و افزایش دایره لغات دانش آموزان

معلمان گرامی که به آموزش فارسی دوم دبستان می‌پردازند جهت آموزش موثرتر در زمینه واژه‌آموزی و افزایش دایره لغات دانش آموزان لازم است که به موارد زیر توجه نمایند:

  • در مورد گروه واژه‌هایی که در قسمت واژه‌آموزی وجود دارد دانش آموزان را تشویق به گفتگو و صحبت نمایید.
  • با به کارگیری تجربه‌های زبانی دانش آموزان و هدایت آن‌ها به روشن کردن ارتباط معنایی بین کلمات بپردازید.
  • واژه‌های جدیدی را که دانش آموزان آموزش می‌بینند را به بخش‌های مختلف زندگی روزمره خود ارتباط دهند.
  • هنگام مواجهه با کلمات از دانش آموزان بخواهید تا به یاد آورند که در کجا چند بار و چگونه با این کلمات در تماس بوده‌اند.
  • از تجربه‌های گفته شده دانش آموزان استفاده کرده و فضایی را ایجاد نمایید تا هر یک از آن‌ها به تعریف واژه‌های جدیدی که یاد گرفته‌اند بپردازند.
  • در کلاس فرصت‌هایی را فراهم آورید تا دانش‌آموزان کلمات جدید را در نوشتار و گفتار خود استفاده نمایند.

بررسی فعالیت درست، نادرست در آموزش فارسی دوم دبستان

طبق این فعالیت از کتاب و آموزش فارسی دوم دبستان، جملاتی از متن درس و یا خارج از آن انتخاب شده‌اند که برخی از نظر مفهومی درست و برخی دیگر از جملات نادرست هستند. هدف از انجام این بخش از کتاب افزایش تمرکز شنوایی، تقویت دقت و سوق دادن دانش آموزان به درک و مفهوم پیام درس است. بر اساس این ارزشیابی علاوه‌ بر سنجش میزان درک دانش آموز برای آموزگار، خود ارزیابی برای دانش آموز را نیز به همراه دارد.

توصیه‌های پیشنهادی جهت انجام بهتر  فعالیت درست، نادرست

  • با توجه به اینکه فعالیت فوق جنبه ارزیابی دارد در صورت ارائه پاسخ‌های نادرست از سوی دانش آموز، سعی گردد که دانش آموز به ضعف‌های خود پی برده و آن را جبران نماید.
  • در هنگام خواندن و پرسش جملات مربوط به فعالیت درست و نادرست محیطی را ایجاد کنید تا نشاط و تحرک در کلاس افزایش یابد.
  • جهت پاسخگویی دانش آموزان فرصت لازم داده شود.
  • فعالیت فوق را می‌توان هم به صورت فردی و هم گروهی انجام داد.

بررسی فعالیت بیاموز و بگو در کتاب فارسی دوم دبستان

جهت به کار بستن درست زبان و موفقیت در برقراری ارتباط نوشتاری و گفتاری و همچنین سازماندهی مناسب‌تر ذهن و فکر، دانش آموز نیاز دارد تا الگوهای دستوری درستی را در زبان فارسی به عنوان معیار قرار داده و عادت نماید تا آن‌ها را در نوشته‌ها و گفته‌های خود به کار گیرد. بر اساس آموزش فارسی دوم دبستان دانش آموز با انجام این فعالیت با ساخت نحوی زبان آشنا خواهد شد. بر همین اساس انتظار می‌رود تا دانش آموز بتواند میان عناصر متفاوت در یک جمله به منظور رساندن پیام آن، رابطه همنشینی ایجاد نماید. به عنوان مثال بتواند کلمه‌ای را که در جمله با هر نقش دستوری حذف شده را در جای صحیح خود قرار دهد.

همچنین مهارت استفاده درست از کلمات دیگر به جای کلمه مندرج در جمله از اهداف این فعالیت به شمار می‌آید. در واقع بدون به کارگیری محور جانشینی ذهن و خلاقیت لازم را در استفاده از جملات فراوان در موقعیت‌های متفاوت را نخواهد داشت.

بررسی فعالیت بخوان و حفظ کن در آموزش فارسی دوم دبستان

سرود و شعر علاوه بر ایجاد شکفتگی روح و نشاط برای کودکان زمینه بسیار مناسبی جهت شناخت واژه‌ها، زبان آموزی و آشنایی با ارزش‌ها و مفاهیم و بایدهای اجتماعی، علمی، اخلاقی و فرهنگی نیز است.

سرودن شعر برای بچه ها از گذشته‌های دور در فرهنگ ما ایرانیان رایج بوده و همچنان هست. اما این نکته را نیز باید یادآور شد که شعر کودک با مشخصات و ویژگی های عصر حاضر سابقه چندان زیادی ندارد. در کتاب فارسی دوم دبستان سعی شده است از شعرها و سروده‌های ساده و روان برای دانش آموزان استفاده شود.

تدریس فارسی دوم ابتدایی درس اول

برای آموزش فارسی دوم دبستان لازم است که در تدریس درس اول توجه ویژه‌ای صورت گیرد. همان‌طور که می‌دانید، متون کتاب فارسی دوم ابتدایی جهت یادگیری اولیه حروف الفبای فارسی و همچنین تلفظ صحیح کلمات نگارش شده است. بر همین اساس دانش آموزان در این پایه یاد خواهند گرفت که با بکارگیری حروفی که در کلاس اول آموزش دیده‌اند کلمه ساخته و به وسیله آن‌ها جملات معنی‌دار و ساده‌ای را تشکیل دهند.

از طرف دیگر، درس اول فارسی ابتدایی دارای اهمیت ویژه‌ای بوده چرا که مطالب پایه و ابتدایی مرتبط با دیگر فصل‌ها در این درس تدریس خواهند شد. چنان‌چه دانش آموزان درس اول را به طور صحیح و کامل آموزش نبینند نخواهند توانست مفهوم و منظور درس‌های بعدی را درک کرده و یاد بگیرند.

ارائه فیلم‌های آموزشی برای هر فصل از کتاب‌های دوم ابتدایی از جمله فارسی می‌تواند به یادگیری هرچه بهتر دانش آموزان کمک نماید. در این فیلم تدریس و آموزش فارسی دوم دبستان مربوط به درس اول را به طور مفصل همراه با مثال‌های مختلف فراهم کرده‌ایم. شما می‌توانید فیلم مربوط به آموزش بخش‌های مختلف از درس اول فارسی دوم دبستان را از این قسمت دانلود نمایید.

کتاب‌های کمک درسی فارسی دوم دبستان

دانش آموزان در پایه دوم دبستان همچنان در تلاش هستند تا مهارت‌های خواندن و نوشتن را بیاموزند. زیرا زبان فارسی و ساختار آن هنوز در ذهن آن‌ها به طور کامل شکل نگرفته و نیاز به تکرار و تمرین دارند.

روش‌های متنوع و مختلفی برای بهبود وضعیت و تمرین بیشتر جهت آموزش فارسی دوم دبستان وجود دارد. بهره‌گیری از آموزش‌های شخصی‌سازی شده همراه با کمک آموزگار خصوصی یکی از مهم‌ترین روش‌ها در این خصوص به شمار می‌آید. همچنین استفاده و حل نمونه سوالات مربوط به فارسی دوم دبستان جهت تمرین و تکرار بیشتر این درس بسیار کارساز است. برخورداری از کتاب‌های کمک درسی مانند گام به گام فارسی دوم دبستان از دیگر روش‌ها برای یادگیری هرچه بهتر درس فارسی توسط دانش‌آموزان پایه دوم دبستان محسوب می‌شود. در ادامه به معرفی بیشتر این کتاب خواهیم پرداخت.

گام به گام فارسی دوم دبستان

دانش آموزان کلاس دوم ابتدایی برای یادگیری صحیح مفاهیم و درک بهتر مطالب کتاب فارسی باید فعالیت‌های مربوط به هر درس و تمرینات آن را به نحوی درست جواب دهند. برخی اوقات ممکن است که دانش آموزان در پایه دوم ابتدایی به جواب تمرینات و سوالات کتاب فارسی خود دسترسی نداشته و یا مفهوم سوال را به خوبی درک نکنند و نهایتاً توانایی پاسخگویی به پرسش‌ها و تمرینات مورد نظر را نداشته باشند.

در چنین مواقعی دانش آموزان با در اختیار داشتن کتاب گام به گام فارسی دوم دبستان توانست به پاسخ‌های صحیح تمرینات و دیگر فعالیت‌های کتاب فارسی خود دست پیدا کرده و یا جواب‌های خود را با پاسخ‌های درست درج شده در کتاب گام به گام تطبیق داده و بدین‌صورت مشکلات مربوط به درس فارسی را برطرف نمایند.

یادگیری و آموزش فارسی دوم دبستان به همراه حل درست تمرینات آن برای دانش آموزان در پایه دوم ابتدایی بسیار مهم بوده و بر آمادگی و یادگیری آن‌ها در پایه‌های بالاتر تاثیر بسزایی دارد. از این‌رو سعی شده است که در این مقاله کتاب گام به گام فارسی دوم دبستان در اختیار دانش آموزان و معلمان محترم قرار گیرد.

نظرات درباره کتاب گام به گام فارسی دوم دبستان

شاید برخی از معلمان و همچنین والدین به در اختیار داشتن کتاب گام به گام فارسی دوم دبستان توسط دانش آموزان چندان خوشبین نباشند. چرا که معتقد هستند این کتاب‌ها آثار نامناسبی بر آموزش فارسی دوم دبستان و یادگیری دانش آموزان داشته و در نهایت باعث تنبلی آنان در حل تمرینات و فعالیت‌های کتاب می‌شود. البته باید گفت که این مطلب چندان نادرست نبوده ولی در عین حال نیز باید از بعد دیگری به این مسئله توجه کرد که چنانچه دانش آموزان پایه دوم ابتدایی دسترسی به جواب‌های صحیح و کامل نداشته باشند امکان دارد روش نادرست خود را پیش برده و در حل و یادگیری پرسش‌های امتحانی با مشکل مواجه گردند.

بر همین اساس با استفاده اصولی و درست از توضیحات و مطالب درج شده در کتاب گام به گام دوم دبستان، می‌توان ضمن پاسخگویی به پرسش‌ها، راه صحیح جهت حل مسئله‌ها و تمرینات را فرا گرفته و اشکالات را برطرف کرد. در این بخش از مقاله جهت دسترسی آسان و راهنمایی بهتر دانش آموزان گام به گام فارسی دوم دبستان جهت دانلود رایگان در اختیار قرار گرفته است.

جمع‌بندی آموزش فارسی دوم دبستان

آموزش فارسی دوم دبستان چنان چه طبق روش های صحیح انجام شود می‌تواند به افزایش توانایی در خواندن مطالب و با لحن مناسب بلندخوانی پرورش مهارت‌ها در زمینه خوب دیدن، خوب خواندن و خوب شنیدن دانش آموزان در این پایه کمک کند.

کتاب فارسی دوم دبستان دارای ۱۱۷ صفحه متشکل از ۷ فصل با موضوعات کلی و بسیار مهم است. هر یک از این فصل‌ها نیز حاوی دو یا چند درس با موضوعات مختلف است. همچنین در هر یک از فصل‌های کتاب فارسی دوم فعالیت‌های مختلفی در نظر گرفته شده است که عبارتند از:

  • نگاه کن و بگو
  • درست، نادرست
  • واژه سازی
  • حالا تو بگو
  • بیاموز و بگو
  • بازی
  • بخوان و حفظ کن
  • نمایش
  • کتابخوانی
  • و غیره

همچنین کتاب فارسی دوم دبستان متشکل از ۷ فصل به شرح ذیل است:

  • فصل اول: نهادها
  • فصل دوم: بهداشت
  • فصل سوم: اخلاق فردی و اجتماعی
  • فصل چهارم: راه زندگی
  • فصل پنجم: هنر و ادب
  • فصل ششم: ایران من
  • فصل هفتم: طبیعت

طرح درس فارسی دوم به آموزگاران کمک می‌نماید تا طبق برنامه‌ریزی‌ها و پیش‌بینی‌های انجام شده راندمان کاری خود را در کلاس بالا برده تا در نهایت به یادگیری و آموزش دانش آموزان بیانجامد.

نگارش کتاب فارسی پایه دوم ابتدایی با هدف پرورش مهارت‌های مختلفی مانند شنیدن، خواندن و سخن گفتن دانش آموزان صورت گرفته است. برخی دیگر از این هدف‌های بسیار مهم به شرح زیر است:

  • توانایی در صامت خوانی و بلند خوانی
  • خواندن مطالب با آهنگ و لحن درست و مناسب
  • گسترش و وسعت دایره دید در هنگام خواندن
  • تقویت و پرورش مشاهده و توانایی خوب دیدن

آموزش فارسی دوم دبستان صحیح کتاب فارسی و حل درست تمرینات آن برای دانش آموزان در پایه دوم بسیار مهم است. از این‌رو سعی شده است که در این مقاله کتاب گام به گام فارسی دوم دبستان در اختیار دانش آموزان و معلمان محترم قرار گیرد.

فارسی دوم دبستان درس اول
فارسی دوم دبستان درس دوم
فارسی دوم دبستان صفحه
فارسی دوم دبستان درس سوم
فارسی دوم دبستان درس ستایش
فارسی دوم دبستان pdf
فارسی دوم دبستان دهه ۶۰
فارسی دوم دبستان درس پنجم
فارسی دوم دبستان املا
فارسی دوم دبستان ایران زیبا
فارسی دوم دبستان اپارات
علوم دوم دبستان اگر تمام شود
علوم دوم دبستان ازمایش نخودچی
علوم دوم دبستان از گذشته تا آینده
علوم دوم دبستان انتقال پیام در گذشته
علوم دوم دبستان اب اشامیدنی
کاربرگ دوره ای فارسی دوم دبستان
فارسی دوم دبستان با جواب
فارسی دوم دبستان بخوان و بیندیش چغندر پر برکت
فارسی دوم دبستان بلبل و مورچه
فارسی دوم دبستان بیاموز
فارسی دوم دبستان بخوان و بیندیش روباه و خروس
فارسی دوم دبستان بخوان و بیندیش عمو نوروز
علوم دوم دبستان با جواب
علوم دوم دبستان بعد از جشن
کتاب فارسی دوم دبستان
گام ب گام فارسی دوم دبستان
فارسی دوم دبستان پی دی اف
فارسی دوم دبستان پرواز قطره
فارسی دوم دبستان پرچم
علوم دوم دبستان پیام رمز را پیدا کن
علوم دوم دبستان پی دی اف
علوم دوم دبستان پیام رمز را پیدا کن ۲
علوم دوم دبستان پیام رمز ۲
علوم دوم دبستان پیشتاز خیلی سبز
فارسی دوم دبستان تمیز باش عزیز باش
فارسی دوم دبستان تمرین های درس هفتم دوستان ما
فارسی دوم دبستان تمرین درس هفتم
علوم دوم دبستان تصفیه آب
علوم دوم دبستان تصفیه خانه چگونه جایی است
کتاب فارسی دوم دبستان تصمیم کبری
فارسی دوم دبستان کلمات تنوین دار
فارسی دوم دبستان درس تمیز باش عزیز باش
فارسی دوم دبستان جمله سازی
فارسی دوم دبستان جدید
فارسی دوم دبستان جواب
فارسی دوم دبستان جواب صفحه ۴۴
علوم دوم دبستان جامد مایع گاز
علوم دوم دبستان جامد چیست
علوم دوم دبستان جمع آوری اطلاعات صفحه 29
علوم دوم دبستان جانوران
فارسی دوم دبستان چند درس دارد
فارسی دوم دبستان چوپان درست کار
فارسی دوم دبستان چند درس است
فارسی دوم دبستان چند فصل دارد
فارسی دوم دبستان چرا باید به پرچم کشورمان احترام بگذاریم
فارسی دوم دبستان چغندر پر برکت
فارسی دوم دبستان چاپ 98
علوم دوم دبستان چشمه نور
فارسی دوم دبستان حکایت خوش اخلاقی
فارسی دوم دبستان حکایت شیر و موش
فارسی دوم دبستان حکایت کودک زیرک
فارسی دوم دبستان حکایت همکاری
فارسی دوم دبستان حکایت راه سلامتی
علوم دوم دبستان حیوانات شب
علوم دوم دبستان حیوانات
علوم دوم دبستان حواس پنجگانه را نام ببرید
حل فارسی دوم دبستان
حل فارسی دوم دبستان صفحه ۴۴
حل فارسی دوم دبستان صفحه ۶۶
حل فارسی دوم دبستان صفحه ۳۳
حل فارسی دوم دبستان صفحه ۱۰۵
حل فارسی دوم دبستان صفحه ۹۰
حل فارسی دوم دبستان صفحه 75
حل جدول نگارش فارسی دوم دبستان صفحه ۵۲
فارسی دوم دبستان خرس کوچولو
فارسی دوم دبستان خیلی سبز
فارسی دوم دبستان خوانداری
علوم دوم دبستان خیلی سبز
علوم دوم دبستان خورشید
فارسی دوم دبستان درس خرس کوچولو
امتحان فارسی دوم دبستان خرداد ماه
فارسی دوم دبستان درس دهم
فارسی دوم دبستان درس ششم
د کتاب فارسی دوم دبستان
ترکیب در فارسی دوم دبستان
نشانه ها در فارسی دوم دبستان
کلمات مشترک در فارسی دوم دبستان
حروف چسبان در فارسی دوم دبستان
زمان حال در فارسی دوم دبستان
باد در علوم دوم دبستان
سایه در علوم دوم دبستان
کتاب فارسی دوم دبستان کم توان ذهنی
فارسی دوم دبستان رشد
فارسی دوم دبستان روباه و خروس
فارسی دوم دبستان روباه برای فریب خروس چه تلاشی کرد
علوم دوم دبستان رشد
علوم دوم دبستان روز و شب چگونه بوجود می آید
علوم دوم دبستان روز و شب
علوم دوم دبستان رشد یعنی چه
فارسی دوم دبستان زمان شاه
فارسی دوم دبستان زیارت
علوم دوم دبستان زندگی ما وگردش زمین 1
علوم دوم دبستان زندگی ما وگردش زمین 2
علوم دوم دبستان زمین چند نوع حرکت دارد
علوم دوم دبستان زندگی ما وگردش زمین
فارسی دوم دبستان درس زیارت
کتاب فارسی دوم دبستان زمان شاه
زبان فارسی دبستان دوم
دستور زبان فارسی دوم دبستان
کتاب زبان فارسی دوم دبستان
فارسی دوم دبستان ستایش
فارسی دوم دبستان-سال 1360
فارسی دوم دبستان سوال
فارسی دوم دبستان سوالات
علوم دوم دبستان سایه چگونه تشکیل میشود
علوم دوم دبستان سرگذشت دانه
علوم دوم دبستان سوخت چیست

سایر آموزش های دوم ابتدایی

آموزش ریاضی دوم دبستان

آموزش هدیه های اسمانی دوم دبستان

آموزش قران دوم دبستان

آموزش نگارش دوم دبستان

آموزش علوم دوم دبستان

آموزش اول ابتدایی

آموزش اول ابتدایی

تمامی دروس اول ابتدایی

آموزش دوم ابتدایی

آموزش دوم ابتدایی

تمامی دروس دوم ابتدایی

آموزش سوم ابتدایی

آموزش سوم ابتدایی

تمامی دروس سوم ابتدایی

آموزش چهارم ابتدایی

آموزش چهارم ابتدایی

تمامی دروس چهارم ابتدایی

آموزش پنجم ابتدایی

آموزش پنجم ابتدایی

تمامی دروس پنجم ابتدایی

آموزش ششم ابتدایی

تمامی دروس ششم ابتدایی

آموزش پایه هفتم

آموزش پایه هفتم

تمامی دروس پایه هفتم

آموزش پایه هشتم

آموزش پایه هشتم

تمامی دروس پایه هشتم

آموزش پایه نهم

آموزش پایه نهم

تمامی دروس پایه نهم

آموزش پایه دهم

آموزش پایه دهم

تمامی دروس پایه دهم

آموزش پایه یازدهم

آموزش پایه یازدهم

تمامی دروس پایه یازدهم

آموزش پایه دوازدهم

آموزش پایه دوازدهم

تمامی دروس پایه دوازدهم

نظرات دانشجویان

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آموزش فارسی دوم دبستان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *